Ugrás a fő tartalomra

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./

A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link :

https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html


75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék
2 db tojás
egy csipet só
egy csipet szódabikarbóna
2 ek. tej
fél citrom reszelt héja
8 g kókuszolaj

A töltelékhez:

1 csomag Szafi reform csokoládés puding
4 dl tej
1 tk. vaníliás eritrit
édesítőszer ízlés szerint

A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió

Elkészítés:

1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig.

2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/.

3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjük cukormentes mogyorókrémmel és megszórjuk a pirított dióval. Hűtőbe rakjuk megdermedni,ezután szeletelhetjük.

Mennyei finom desszert!! Jó sütögetést! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Szafi free "mindenmentes" kenyér ( gluténmentes,tejmentes,tojásmentes,élesztőmentes,zsírszegény)

Hozzávalók: ( 525 g kenyérhez) 300 g Szafi free világos puha kenyér lisztkeverék 4 g só 35 g frissen facsart citromlé 330 g víz  kókuszolaj Elkészítés: 1. Keverjük ki egy tálba a vizet,citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és alaposan gyúrjuk össze. Ezután 10 percig pihentessük. 2. Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg,kicsit vágjuk be a tetejét és kenjük le kókuszolajjal. 3. Előmelegített sütőben 200 °-on alsó-felső programon süssük 50 percig,vegyük ki a sütőből a kenyeret kenjük le ismét kókuszolajjal és rakjuk vissza a sütőbe még 20 percre sülni 190 °-on. 4. Amikor elkészült a kenyér hagyjuk teljesen kihűlni,ezután szeletelhetjük is! Jó étvágyat! :)