Ugrás a fő tartalomra

Csokoládé szuflé



Hozzávalók (5 db):

20 dkg 80%-os étcsokoládé
5 dkg vaj
5 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
8 g liszt
pici só

1, Kivajazzuk a formákat, majd meghintjük cukrozatlan kakaóporral.Előmelegítjük a sütőt.

2, A csokoládét és a vajat egy csipet sóval vízgőz felett felolvasztjuk.

3, A tojásokat szétválasztjuk,mikor a csokoládé megolvadt belekeverjük a sárgáját.

4, A tojások fehérjét habbá verjük és a csokoládéba belekeverjük óvatosan hogy ne törjön szét!

5, Végül hozzá adjuk a lisztet és óvatosan belekeverjük,majd a masszát a formába töltjük.

6, Sütőben 5-6 percig sütjük még szépen feljön és utána állni hagyjuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Nutella II. felvonás! /Cukormentes/

Hozzávalók: 200 g törökmogyoró 1 ek. olíva olaj 5 dkg cukormentes kakaópor 1,5 dl tej vagy kókusztej édesítőszer ízlés szerint Elkészítés: 1. Fogjunk egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a mogyorót,ezután öntsük át egy tálba és hagyjuk hűlni! 2. Mikor már nem forró a mogyoró,két kezünk között morzsoljuk le róla a barna részét. 3. Rakjuk aprító gépbe és krémesre daráljuk le. 4. Ezután adjuk hozzá a többi alapanyagot és daráljuk simára az egészet! Nekem eddig ez a "nutella" ízlett a legjobban,ez hasonlít ízben a legjobban rá! Vigyázat mert függőséget okoz!! :) :) Jó nassolást! ;)