Ugrás a fő tartalomra

Hamburger buci és hot-dog kifli






Mindenki mondta, hogy ne add ki ezt a receptet,mert eszméletlen jó,puha és tömör buci,legfinomabb ami csak készülhet hamburgerhez!!

A husi receptjét azért nem írom le mert ezt tényleg amit mindenki a saját ízléséhez igazítja,én általában rengeteg friss zöldfűszert használok hozzá! :)

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
4 ek. olaj
2,5 dl tej
1 tk. cukor
(az eredeti recept jóval több cukrot írt, ami szerintem felesleges de ez is ízlés kérdése.)
1 tk só

Hot dog:

Egy kis darab tésztát lisztezett felületen kézzel kinyújtok. Készítettem mustárból,majonézből és ketchupból szószt,ezzel megkentem a kinyújtott tésztát,erre raktam a virslit és a sajtot majd szorosan feltekertem. A tetejét megkentem felvert tojással és sajttal megszórtam így sütöttem készre


A tejet langyosra melegítem és kb a felében felfuttatom az élesztőt a cukorral.Ezalatt egy tálba a többi hozzávalót belerakom és ha kész az élesztő hozzá öntöm és jól kidolgozom a tésztát még nem tapad már a kezemhez. Mikor ezzel megvagyok a tetejét kicsit megszórom liszttel és legalább 45 percig kelesztem meleg helyen.

Ezután nedves kézzel kis bucikat formázok a tésztából és egy kiolajozott tepsibe rakom ,megkenem a tojások fehérjével.
A tetejére lehet szórni sajtot vagy különböző magvakat,majd hideg sütőbe tolom hogy még ott is keljen egy kicsit és addig sütöm még szép aranybarna nem lesz.

Picit hagyjuk hűlni és brutál jó illatú,finom puha és tömör bucikat fogunk kapni!! :)

Én házilag szoktam bele hamburgerszószt készíteni,de ez majd egy másik téma lesz!!

Nem csak hamburgerhez de szendvicshez is tökéletes és nagyon laktató!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv