Ugrás a fő tartalomra

Hamburger buci és hot-dog kifli






Mindenki mondta, hogy ne add ki ezt a receptet,mert eszméletlen jó,puha és tömör buci,legfinomabb ami csak készülhet hamburgerhez!!

A husi receptjét azért nem írom le mert ezt tényleg amit mindenki a saját ízléséhez igazítja,én általában rengeteg friss zöldfűszert használok hozzá! :)

Hozzávalók:

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
4 ek. olaj
2,5 dl tej
1 tk. cukor
(az eredeti recept jóval több cukrot írt, ami szerintem felesleges de ez is ízlés kérdése.)
1 tk só

Hot dog:

Egy kis darab tésztát lisztezett felületen kézzel kinyújtok. Készítettem mustárból,majonézből és ketchupból szószt,ezzel megkentem a kinyújtott tésztát,erre raktam a virslit és a sajtot majd szorosan feltekertem. A tetejét megkentem felvert tojással és sajttal megszórtam így sütöttem készre


A tejet langyosra melegítem és kb a felében felfuttatom az élesztőt a cukorral.Ezalatt egy tálba a többi hozzávalót belerakom és ha kész az élesztő hozzá öntöm és jól kidolgozom a tésztát még nem tapad már a kezemhez. Mikor ezzel megvagyok a tetejét kicsit megszórom liszttel és legalább 45 percig kelesztem meleg helyen.

Ezután nedves kézzel kis bucikat formázok a tésztából és egy kiolajozott tepsibe rakom ,megkenem a tojások fehérjével.
A tetejére lehet szórni sajtot vagy különböző magvakat,majd hideg sütőbe tolom hogy még ott is keljen egy kicsit és addig sütöm még szép aranybarna nem lesz.

Picit hagyjuk hűlni és brutál jó illatú,finom puha és tömör bucikat fogunk kapni!! :)

Én házilag szoktam bele hamburgerszószt készíteni,de ez majd egy másik téma lesz!!

Nem csak hamburgerhez de szendvicshez is tökéletes és nagyon laktató!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)