A tészta hozzávalói:
245 ml langyos víz
5 dkg élesztő
1 ek. méz
50 dkg liszt
2 tk. só
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olíva olaj
A töltelékhez:
Paradicsomszósz és mindenféle finomság,ki mit szeretne! :)
A forma kikenéséhez egy pici olvasztott vaj.
Az élesztőt a langyos vízzel és mézzel felfuttatom,majd összedolgozom a többi hozzávalóval és duplájára kelesztem. Kb. 26 cm átmérőjű 4 pizza lapot egyenként kisütünk.Hagyjunk meg egy kis adag nyers tésztát amire majd a forma oldalának kibéleléséhez lesz szükségünk.
A paradicsomszószhoz én friss paradicsomot és paradicsom levet használtam,ehhez fokhagymát és friss zöldfűszereket (bazsalikom,oregánó,kakukkfű,majoránna) raktam.Sóval borssal ízesítettem még és jó sűrűre főztem.
Ezután jön a rétegezés,a kivajazott formába.A maradék tésztából 2 téglalapot nyújtottam és óvatosan kibéleltem vele a tortaforma oldalát úgy hogy fedje kicsit az alját is és a tetején kicsit túllógjon.
Ezután jön az első kisütött pizza lap,erre a szósz és a feltét és így rétegezzük még el nem fogy a tésztánk majd a tetejét megszórtam bőven sajttal és a lelógó tésztával körbe csavartam,én picit megcsipkedtem hogy szebb legyen! :)200°-ra előmelegített sütőben készre sütjük,nekem ez olyan 35-40 perc volt!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése