Hozzávalók:
* 3 db gomba
* 1 db póréhagyma
* 2 db répa
* 2 db krumpli
* 5 dl tejszín
* húsleves alaplé
* só,bors és tárkony ízlés szerint
A zöldségeket meghámozom,megmosom,felkockázom és megfőzöm annyi alaplében vagy vízben amennyi éppen ellepi a zöldségeket.
Mikor puhára főttek a zöldségeink kicsit hűlni hagyjuk,ezután a tejszínnel a fűszerekkel és kb az alaplé felével (amiben megfőztük) , turmixgépben pürésítjük jó sűrűre.
Ezután hozzáöntjük az alaplevünk másik feléhez és felfőzzük. Ha esetleg túl sűrű lenne a levesünk hígíthatjuk,vízzel,tejjel,tejszínnel vagy ha túl sűrű akkor egy kis liszttel korrigáljuk és utána fűszerezünk.
* 3 db gomba
* 1 db póréhagyma
* 2 db répa
* 2 db krumpli
* 5 dl tejszín
* húsleves alaplé
* só,bors és tárkony ízlés szerint
A zöldségeket meghámozom,megmosom,felkockázom és megfőzöm annyi alaplében vagy vízben amennyi éppen ellepi a zöldségeket.
Mikor puhára főttek a zöldségeink kicsit hűlni hagyjuk,ezután a tejszínnel a fűszerekkel és kb az alaplé felével (amiben megfőztük) , turmixgépben pürésítjük jó sűrűre.
Ezután hozzáöntjük az alaplevünk másik feléhez és felfőzzük. Ha esetleg túl sűrű lenne a levesünk hígíthatjuk,vízzel,tejjel,tejszínnel vagy ha túl sűrű akkor egy kis liszttel korrigáljuk és utána fűszerezünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése