Hozzávalók:
A tésztához:
* 6 tojás
* 2 ek. méz
* 6 ek. meleg víz
* 6 ek. liszt
* 1 csomag sütőpor
* 2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
* 500 ml cukrászhab
* 1 ek zselatin
* 1 vanília rúd kikapart belseje
* 1 citrom reszelt héja
Csokoládés bevonat a közepére és a tetejére :
* 30 dkg étcsokoládé
* pici olaj hogy kenhető legyen
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütök,ezért én inkább megfeleztem a hozzávalókat és külön kavartam ki.
A tojást külön választom és a sárgáját fehéredésig keverem a mézzel,ezután hozzáadom a vizet és a száraz hozzávalókat.
A tojások fehérjét kemény habbá verem és hozzákeverem.
Közepes méretű,sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a tésztát és 180 °-ra előmelegített sütőben megsütöm.Hamar meg fog sülni a tésztánk,de érdemes tűpróbával ellenőrizni.
A tejszínes krémhez elkészítem a zselatint és picit hagyom hűlni.Eközben a tejszínt habbá verem és mikor már nem forró a zselatin apránként állandó keverés mellett hozzáöntöm.Hozzáadom a citromot és a vaníliát és elkeverem.
A tészta egyik lapját tálcára rakom és megkenem a tejszínes krém felével,picit hűtőbe rakom dermedni addig felolvasztom a csokoládét.
Kiveszem a hűtőből és a krémre ráöntöm a csokoládét majd vissza rakom dermedni.Ezután rákenem a tejszínes krém másik felét,rárakom a másik tészta lapot és leöntöm csokoládéval és hűtőbe rakom még teljesen megszilárdul a tetején.
Én készítettem rá egy karamell krémet a következőképpen :
* 12,5 dkg cukor
* 2 ek víz
* 75 ml habtejszín
* 2,5 dkg vaj
* pici só
A cukrot a vízzel melegítem míg a cukor felolvad.Ezután magasabb hőfokon karamellizáljuk.(Közben nem keverjük).
Amikor elérte a megfelelő színt,lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzákeverem a vajat,a tejszínt a sót és visszateszem a tűzhelyre és addig keverem még homogén nem lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése