Bulgurral töltött paradicsom: (12 db paradicsomhoz)
12 nagyobb paradicsom
15 dkg bulgur
Pár karika kolbász
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
levél,paprikakrém,pirospaprika,só ízlés szerint és kókuszzsír
A bulgurt a kókuszzsíron lepirítom és
kétszeres mennyiségű vízzel felöntöm, sózzuk és fedő alatt kb.15 perc alatt
puhára pároltam.
A hagymát felaprítottam kevés vízen
megpároltam és hozzáadtam a paprikakrémet,fokhagymát,pirospaprikát és a kolbászt.
Sózzuk és belekeverjük a bulgurba és most jön
a finomra vágott petrezselyem. Kivájom a paradicsom belsejét és beletöltöm a
bulgurt és a tetejére mindegyiknek rakunk egy fél evőkanál tejszínt.
Kókuszzsírral kikent tepsiben 180°-on 30 perc
alatt megsütöm.
Csirkemell csíkok bulgurral:
12 dkg bulgur
25 dkg csirkemell
20 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
Kókuszzsír vagy kicsi olíva olaj
Só és bors ízlés szerint.
A bulgurt ugyanúgy elkészítem ahogy az előző
receptben volt.Egy kisebb tálban kikeverek 2 ek. kókuszzsírt vagy olívát 1
gerezd zúzott fokhagymával és ezzel meglocsolom a bulgurt.Közben a brokkolit
megpárolom.Jó hideg vízben leszűrjük hogy szép maradjon a színe
A csirkemellet csíkokra vágom jön rá a só,bors
és a maradék 2 gerezd zúzott fokhagyma serpenyőben pici kókuszzsíron készre
pirítom és a végén összekeverem a bulgurral és párolt brokkolival tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése