Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell bársonyos póréhagymás-gombamártással és petrezselymes bulgurral!










Hozzávalók:

2 egész csirkemellfilé
1 póréhagyma
6 nagyobb csiperke gomba
5 szál friss kakukkfű
1-2 ek. kókuszzsír
250 ml tejszín (8%-os)
3 ek. natúr joghurt
só és bors ízlés szerint

A bulgurhoz:

1 pohár bulgur
másfél pohár víz
1 tk. kókuszzsír
3 szár petrezselyemzöld
só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

A csirkemellet megmosom és szeletekre vágom,majd sózóm és borsozom.
Serpenyőbe kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek és belerakom a csirkemell szeleteket a kakukkfű ágakkal és megpirítom mind a két oldalát majd lefedem és készre párolom.

Amikor elkészült a csirke,tányérra szedem és fóliával letakarom.

A póréhagymát és a gombát megtisztítom és alaposan leöblítem,majd apró darabokra vágom.
Ugyanabban a serpenyőben amiben a hús sült ismét kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek, hozzáadom a póréhagymát és a gombát,sózom és borsozom majd picit fedő alatt puhára párolom.

Mikor megpárolódott leveszem a fedőt és elfőzöm a vizet amit a zöldségek engedtek.
Külön tálba belerakom a natúr joghurtot,és a tejszínt ha szükséges rakok hozzá egy pici sót és borsot majd homogénre keverem.
Mikor elfőtte a levét a zöldség, lassú tűzön felöntöm a tejszínes keverékkel és sűrű szószt főzök belőle.

Bulgur:

Ismét 1 tk. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a bulgurt majd felöntöm a vízzel és készre főzöm. (Akkor zárom el amikor még van rajta egy pici víz,így letakarom és megvárom míg magába szívja a maradék vizet,ezalatt néha megkeverem.) A tetejére pedig friss petrezselyemzöldet szórok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv