Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell bársonyos póréhagymás-gombamártással és petrezselymes bulgurral!










Hozzávalók:

2 egész csirkemellfilé
1 póréhagyma
6 nagyobb csiperke gomba
5 szál friss kakukkfű
1-2 ek. kókuszzsír
250 ml tejszín (8%-os)
3 ek. natúr joghurt
só és bors ízlés szerint

A bulgurhoz:

1 pohár bulgur
másfél pohár víz
1 tk. kókuszzsír
3 szár petrezselyemzöld
só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

A csirkemellet megmosom és szeletekre vágom,majd sózóm és borsozom.
Serpenyőbe kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek és belerakom a csirkemell szeleteket a kakukkfű ágakkal és megpirítom mind a két oldalát majd lefedem és készre párolom.

Amikor elkészült a csirke,tányérra szedem és fóliával letakarom.

A póréhagymát és a gombát megtisztítom és alaposan leöblítem,majd apró darabokra vágom.
Ugyanabban a serpenyőben amiben a hús sült ismét kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek, hozzáadom a póréhagymát és a gombát,sózom és borsozom majd picit fedő alatt puhára párolom.

Mikor megpárolódott leveszem a fedőt és elfőzöm a vizet amit a zöldségek engedtek.
Külön tálba belerakom a natúr joghurtot,és a tejszínt ha szükséges rakok hozzá egy pici sót és borsot majd homogénre keverem.
Mikor elfőtte a levét a zöldség, lassú tűzön felöntöm a tejszínes keverékkel és sűrű szószt főzök belőle.

Bulgur:

Ismét 1 tk. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a bulgurt majd felöntöm a vízzel és készre főzöm. (Akkor zárom el amikor még van rajta egy pici víz,így letakarom és megvárom míg magába szívja a maradék vizet,ezalatt néha megkeverem.) A tetejére pedig friss petrezselyemzöldet szórok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)