2 egész csirkemellfilé
1 póréhagyma
6 nagyobb csiperke gomba
5 szál friss kakukkfű
1-2 ek. kókuszzsír
250 ml tejszín (8%-os)
3 ek. natúr joghurt
só és bors ízlés szerint
A bulgurhoz:
1 pohár bulgur
másfél pohár víz
1 tk. kókuszzsír
3 szár petrezselyemzöld
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom és szeletekre vágom,majd sózóm és borsozom.
Serpenyőbe kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek és belerakom a csirkemell szeleteket a kakukkfű ágakkal és megpirítom mind a két oldalát majd lefedem és készre párolom.
Amikor elkészült a csirke,tányérra szedem és fóliával letakarom.
A póréhagymát és a gombát megtisztítom és alaposan leöblítem,majd apró darabokra vágom.
Ugyanabban a serpenyőben amiben a hús sült ismét kb. 1 ek. kókuszzsírt hevítek, hozzáadom a póréhagymát és a gombát,sózom és borsozom majd picit fedő alatt puhára párolom.
Mikor megpárolódott leveszem a fedőt és elfőzöm a vizet amit a zöldségek engedtek.
Külön tálba belerakom a natúr joghurtot,és a tejszínt ha szükséges rakok hozzá egy pici sót és borsot majd homogénre keverem.
Mikor elfőtte a levét a zöldség, lassú tűzön felöntöm a tejszínes keverékkel és sűrű szószt főzök belőle.
Bulgur:
Ismét 1 tk. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a bulgurt majd felöntöm a vízzel és készre főzöm. (Akkor zárom el amikor még van rajta egy pici víz,így letakarom és megvárom míg magába szívja a maradék vizet,ezalatt néha megkeverem.) A tetejére pedig friss petrezselyemzöldet szórok.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése