Hozzávalók (24 cm-es formához):
2 egész csirkemell
15 dkg pulykamell sonka
1 nagyobb padlizsán
3 nagy paradicsom
2 csomag mozzarella
2 ek. tejföl
1 nagyobb fej lilahagyma
1 ek. kókuszzsír + a forma kenéséhez
5-6 ág friss bazsalikom
4 ág friss kakukkfű
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először is a csirkemellet megmosom és felcsíkozom majd a lilahagymát megtisztítom és félhold alakúra vágom.
Egy serpenyőben 1 ek. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a csirkemellet,hagymát és kakukkfüvet a végén pedig sózom és borsozom.
Eközben a padlizsánt a paradicsomot megmosom és felkarikázom.
Mikor megpirult a csirkemell,picit hűlni hagyjuk.
Fogunk egy kerek formát amit kikenünk kókuszzsírral és belefektetem a pulykamell sonkát úgy hogy fedjék egymást a szeletek és picit a forma szélére tapadjon.
Amikor a csirkemell már nem forró 2 ek. tejföllel jól összekavarjuk,ha szükséges utána fűszerezünk.
Ezután elkezdjük a torta rétegezését a következőképpen:
1. a pulykamell sonka az alja,erre jön rá a felkarikázott padlizsán úgy hogy fedjék egymást itt is a szeletek.Ezt picit sózom és borsozom,majd erre jönnek a paradicsom karikák és a bazsalikom levelek,
2. a következő réteg a csirkemell lesz,
3. a csirkemellre most a paradicsomot rakom először és erre jön ismét egy réteg padlizsán amit szintén sózok és borsozok,
4. a tetejére egy újabb adag csirkemell jön és erre szórom a bazsalikomot és a végén befedem a mozzarellával.
200 °-ra előmelegített sütőben készre sütöm 30 perc alatt.
Mikor elkészült, érdemes egy tálcán szétnyitni a formát mert a paradicsom és a padlizsán picit levet ereszthet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése