Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell torta padlizsánnal és paradicsommal!












Hozzávalók (24 cm-es formához):

2 egész csirkemell
15 dkg pulykamell sonka
1 nagyobb padlizsán
3 nagy paradicsom
2 csomag mozzarella
2 ek. tejföl
1 nagyobb fej lilahagyma
1 ek. kókuszzsír + a forma kenéséhez
5-6 ág friss bazsalikom
4 ág friss kakukkfű
só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

Először is a csirkemellet megmosom és felcsíkozom majd a lilahagymát megtisztítom és félhold alakúra vágom.

Egy serpenyőben 1 ek. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a csirkemellet,hagymát és kakukkfüvet a végén pedig sózom és borsozom.

Eközben a padlizsánt a paradicsomot megmosom és felkarikázom.

Mikor megpirult a csirkemell,picit hűlni hagyjuk.

Fogunk egy kerek formát amit kikenünk kókuszzsírral és belefektetem a pulykamell sonkát úgy hogy fedjék egymást a szeletek és picit a forma szélére tapadjon.

Amikor a csirkemell már nem forró 2 ek. tejföllel jól összekavarjuk,ha szükséges utána fűszerezünk.

Ezután elkezdjük a torta rétegezését a következőképpen:

1. a pulykamell sonka az alja,erre jön rá a felkarikázott padlizsán úgy hogy fedjék egymást itt is a szeletek.Ezt picit sózom és borsozom,majd erre jönnek a paradicsom karikák és a bazsalikom levelek,

2. a következő réteg a csirkemell lesz,

3. a csirkemellre most a paradicsomot rakom először és erre jön ismét egy réteg padlizsán amit szintén sózok és borsozok,

4. a tetejére egy újabb adag csirkemell jön és erre szórom a bazsalikomot és a végén befedem a mozzarellával.

200 °-ra előmelegített sütőben készre sütöm 30 perc alatt.

Mikor elkészült, érdemes egy tálcán szétnyitni a formát mert a paradicsom és a padlizsán picit levet ereszthet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)