Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell torta padlizsánnal és paradicsommal!












Hozzávalók (24 cm-es formához):

2 egész csirkemell
15 dkg pulykamell sonka
1 nagyobb padlizsán
3 nagy paradicsom
2 csomag mozzarella
2 ek. tejföl
1 nagyobb fej lilahagyma
1 ek. kókuszzsír + a forma kenéséhez
5-6 ág friss bazsalikom
4 ág friss kakukkfű
só és bors ízlés szerint


Elkészítés:

Először is a csirkemellet megmosom és felcsíkozom majd a lilahagymát megtisztítom és félhold alakúra vágom.

Egy serpenyőben 1 ek. kókuszzsírt hevítek és megpirítom rajta a csirkemellet,hagymát és kakukkfüvet a végén pedig sózom és borsozom.

Eközben a padlizsánt a paradicsomot megmosom és felkarikázom.

Mikor megpirult a csirkemell,picit hűlni hagyjuk.

Fogunk egy kerek formát amit kikenünk kókuszzsírral és belefektetem a pulykamell sonkát úgy hogy fedjék egymást a szeletek és picit a forma szélére tapadjon.

Amikor a csirkemell már nem forró 2 ek. tejföllel jól összekavarjuk,ha szükséges utána fűszerezünk.

Ezután elkezdjük a torta rétegezését a következőképpen:

1. a pulykamell sonka az alja,erre jön rá a felkarikázott padlizsán úgy hogy fedjék egymást itt is a szeletek.Ezt picit sózom és borsozom,majd erre jönnek a paradicsom karikák és a bazsalikom levelek,

2. a következő réteg a csirkemell lesz,

3. a csirkemellre most a paradicsomot rakom először és erre jön ismét egy réteg padlizsán amit szintén sózok és borsozok,

4. a tetejére egy újabb adag csirkemell jön és erre szórom a bazsalikomot és a végén befedem a mozzarellával.

200 °-ra előmelegített sütőben készre sütöm 30 perc alatt.

Mikor elkészült, érdemes egy tálcán szétnyitni a formát mert a paradicsom és a padlizsán picit levet ereszthet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv