Hozzávalók:
A tésztához:
2 ek. kókuszliszt
A tésztához:
2 ek. kókuszliszt
3 ek. zabliszt
1 ek. cukormentes kakaópor
1 cs. sütőpor
1 cs. sütőpor
6 tojás
édesítőszer ízlés szerint
A krémhez:
30 dkg zsírszegény túró
30 dkg zsírszegény túró
250 ml zsírszegény natúr joghurt
25 dkg eper + 4 db eper leve
édesítőszer ízlés szerint
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját az édesítővel,habosra keverem.
A száraz hozzávalókat a sárgájához adom és jó alaposan összekeverem.
Ezután a tojások fehérjét habbá verem és hozzáadom a többi hozzávalóhoz.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (amit én vékonyan kókuszzsírral kikentem) öntöm a tésztát és 180 °-ra előmelegített sütőben,tűpróbáig sütöm.
Mikor elkészült,kiveszem a sütőből és hűlni hagyom.
Mikor elkészült,kiveszem a sütőből és hűlni hagyom.
A krémhez a túrót,a joghurtot és az édesítőszert botmixer segítségével eldolgozom,majd hozzáadom az 5 db epernek a levét és jól elkeverem.
Az epret megmosom és felkarikázom,majd belekeverem a túrókrémbe.
Az epret megmosom és felkarikázom,majd belekeverem a túrókrémbe.
A tésztát kettévágom és betöltöm a túrókrém felével,a másik felét pedig a tetején simítom el.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése