Hozzávalók:
A kosárkákhoz (10db):
1 nagyobb banán
8 dkg apró szemű zabpehely
1 mk. méz
1 mk. fahéj
A túrós krémhez:
10 dkg zsírszegény túró
2 ek. natúr joghurt
friss gyömbér reszelve ízlés szerint
és egy pici édesítőszer
A tetejére friss eper,áfonya és mentalevél került.
Elkészítés:
A kosárkákhoz a banánt villával összetöröm,hozzáadom a zabpelyhet a mézet,fahéjat és jól elkeverem.
Kókuszzsírral vékonyan kikentem a biztonság kedvéért még a szilikonos muffin formát is.
Ezután belenyomkodtam az alapunkat,úgy hogy kis kosárkát formázzon.
180°-ra előmelegített sütőben,szép barnára megsütöm.
Ezalatt a túrós krémhez,megtisztítom a gyömbért és reszelve hozzáadom a többi alapanyaghoz és botmixerrel összekeverem,a lényeg hogy jó sűrű krémünk legyen.
Mikor megsült a kosárka,kivesszük és óvatosan kiszedjük a formából.
Megtöltjük a túrós krémmel és rászórjuk a friss gyümölcsöket és a tetejét mentalevéllel díszítem.
Igazi egészséges ízbomba,nagyon finom és gyorsan elkészül! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése