A csirkemell csónakokhoz:
- egy fél csirkemellfilé
- 1 kisebb paradicsom
- egy fél fej lila hagyma
- 1 csomag mozzarella
- só,bors ízlés szerint
A paradicsomszószhoz:
- 200 ml paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- só,bors,kb 5 friss bazsalikomlevél,majoránna,oregánó
A töltött gombához:
- 5 db nagyobb barna csiperke
- 10 dkg zsírszegény túró
- 1 tojás
- 5 levél friss bazsalikom
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint
A csirkemellet felszeletelem,mind a két oldalát sózom és borsozom majd kókuszzsírral kikent hőálló tálba fektetem.
A tetejére rakom a paradicsomkarikát,lila hagyma karikákat és a mozzarellát ,így sütöm készre.
(200°-on kb. 25-30 perc alatt)
A töltött gomba elkészítése:
- a paradicsompüréből és a felkockázott paradicsomból a fűszerekkel sűrű szószt főzök.
- a gombákat megtisztítom és megmosom majd egy kicsit kikaparom a belsejét és hőálló tálba rakom
- a gomba aljára először a paradicsomszószból kanalazok
- a spenótot és a fokhagymát pici olíván megdinsztelem
- ezt hozzákeverem a túróhoz és bazsalikomlevéllel megszórom majd hozzáadom a tojást és sóval,borssal jól kikeverem.
- a paradicsomszószra a spenótos-túrós masszából kanalazok.
- a tetejére mozzarellát vágok és így sütöm készre a gombát szintén 200°-on kb. 20 perc alatt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése