Ugrás a fő tartalomra

Csirkemell csónakok,spenótos-paradicsomos töltött gombával!








Hozzávalók:

A csirkemell csónakokhoz:

- egy fél csirkemellfilé
- 1 kisebb paradicsom
- egy fél fej lila hagyma
- 1 csomag mozzarella
- só,bors ízlés szerint

A paradicsomszószhoz:

- 200 ml paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- só,bors,kb 5 friss bazsalikomlevél,majoránna,oregánó

A töltött gombához:

- 5 db nagyobb barna csiperke
- 10 dkg zsírszegény túró
- 1 tojás
- 5 levél friss bazsalikom
- 10 dkg friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors ízlés szerint


A csirkemellet felszeletelem,mind a két oldalát sózom és borsozom majd kókuszzsírral kikent hőálló tálba fektetem.

A tetejére rakom a paradicsomkarikát,lila hagyma karikákat és a mozzarellát ,így sütöm készre.
(200°-on kb. 25-30 perc alatt)


A töltött gomba elkészítése:

- a paradicsompüréből és a felkockázott paradicsomból a fűszerekkel sűrű szószt főzök.
- a gombákat megtisztítom és megmosom majd egy kicsit kikaparom a belsejét és hőálló tálba rakom
- a gomba aljára először a paradicsomszószból kanalazok
- a spenótot és a fokhagymát pici olíván megdinsztelem
- ezt hozzákeverem a túróhoz és bazsalikomlevéllel megszórom majd hozzáadom a tojást és    sóval,borssal jól kikeverem.
- a paradicsomszószra a spenótos-túrós masszából kanalazok.
- a tetejére mozzarellát vágok és így sütöm készre a gombát szintén 200°-on kb. 20 perc alatt.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv