Hozzávalók:
A husihoz:
* 2 egész csirkemellfilé
* 1 csomag szeletelt bacon
* 1 ek. olíva olaj
* só,bors,majoránna,oregánó,kakukkfű,zsálya,fokhagyma
A sült krumplihoz:
* 2-3 kg burgonya
* a fűszersót én készítettem rá: só,bors,paprika,oregánó,majoránna,rozmaring,kakukkfű
* és olaj amiben kisütjük.
A tartármártáshoz nem tudok pontos értékeket megadni mert ízlés szerint "szemre" készítettem:
* kb.400 ml tejföl
* kb. 5 ek. majonéz
* 1 tk. mustár
* 2 ek. citromlé
* só,bors és édesítőszer/cukor ízlés szerint
(Én raktam hozzá 1 doboz konzerv kukoricát is)
A zöldségekhez:
* 2 fej lilahagyma
* 1 kaliforniai paprika
* 3-4 paradicsom
* kígyóuborka
* jégsaláta
A tetejére pedig 30 dkg sajt!
Első lépésként megcsinálom a tartármártást a leírt hozzávalókból és beteszem a hűtőbe, addig is jól összeérnek az ízek.
A husit megmosom és felszeletelem majd befűszerezem és állni hagyom egy kicsit.
(A sót csak főzés közben adjuk majd hozzá!!)
Ezután megtisztítom a burgonyát majd megpróbálok belőle szalmakrumpli nagyságú szeleteket vágni.
A krumplihoz egy serpenyőbe öntöttem olajat és elkezdtem kisütni.
Eközben husit egy serpenyőben az olíván picit megpirítom,majd lefedve párolom tovább.
Amikor a husi majdnem elkészült a végén kicsit megint rápirítok.
Ugyanebben a serpenyőben amiben a hús készült megpirítom a bacon szalonnát is.
Amikor a krumpli kisült,megszórom a saját készítésű fűszersóval és jól átforgatom.
Mindennel elkészültem,most már csak a zöldségeket kell felszeletni és "összepakolni" a gyros tálat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése