Ugrás a fő tartalomra

Gyros tál,ahogy én csinálom..! :)





Hozzávalók:

A husihoz:

* 2 egész csirkemellfilé
* 1 csomag szeletelt bacon
* 1 ek. olíva olaj
* só,bors,majoránna,oregánó,kakukkfű,zsálya,fokhagyma

A sült krumplihoz:

* 2-3 kg burgonya
* a fűszersót én készítettem rá: só,bors,paprika,oregánó,majoránna,rozmaring,kakukkfű
* és olaj amiben kisütjük.

A tartármártáshoz nem tudok pontos értékeket megadni mert ízlés szerint "szemre" készítettem:

*  kb.400 ml tejföl
*  kb. 5 ek. majonéz
* 1 tk. mustár
* 2 ek. citromlé
* só,bors és édesítőszer/cukor ízlés szerint
(Én raktam hozzá 1 doboz konzerv kukoricát is)

A zöldségekhez:

* 2 fej lilahagyma
* 1 kaliforniai paprika
* 3-4 paradicsom
* kígyóuborka
* jégsaláta

A tetejére pedig 30 dkg sajt!


Első lépésként megcsinálom a tartármártást a leírt hozzávalókból és beteszem a hűtőbe, addig is jól összeérnek az ízek.

A husit megmosom és felszeletelem majd befűszerezem és állni hagyom egy kicsit.
(A sót csak főzés közben adjuk majd hozzá!!)

Ezután megtisztítom a burgonyát majd megpróbálok belőle szalmakrumpli nagyságú szeleteket vágni.

A krumplihoz egy serpenyőbe öntöttem olajat és elkezdtem kisütni.

Eközben husit egy serpenyőben az olíván picit megpirítom,majd lefedve párolom tovább.
Amikor a husi majdnem elkészült a végén kicsit megint rápirítok.

Ugyanebben a serpenyőben amiben a hús készült megpirítom a bacon szalonnát is.

Amikor a krumpli kisült,megszórom a saját készítésű fűszersóval és jól átforgatom.

Mindennel elkészültem,most már csak a zöldségeket kell felszeletni és "összepakolni" a gyros tálat! :)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv