Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg zabpehely ledarálva és 1 ek. kókuszliszt
1 mokkás kanál sütőpor
1 tojás
fél citrom reszelt héja
1 ek. kókuszzsír
fél dl tej
A krémhez:
35 dkg zsírszegény túró
300 ml natúr joghurt
20 dkg friss eper
5 ml tej
1 citrom reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint
A zselatinhoz pedig 10 ml tej és 1 nagyobb ek. zselatin.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom majd fél órára hűtőbe rakom picit pihentetni.
Kókuszliszttel szórt felületen kicsit átgyúrtam a tésztát majd kinyújtottam és kókuszzsírral kikent (pici kókuszliszttel is megszórtam) piteformába nyomkodtam.
180°-ra előmelegített sütőben addig sütöttem még szép barna nem lett.
A krémhez:
A túrót és a joghurtot az édesítőszerrel és a citromhéjjal botmixerrel,összeturmixoltam.
Ezután felkarikáztam kb 6 db epret és a túrós krémhez kevertem.
A zselatint elkészítettem a tejjel,egy picit hagytam hűlni majd a krémhez kevertem.
A kihűlt tésztára öntöttem a krémet majd megdíszítettem eperrel és egy kis mentával is!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése