Ugrás a fő tartalomra

Barackos túródesszert cukormentesen!














Hozzávalók:

300 g zsírszegény túró
400 g natúr joghurt
2,5 dl tej
1 citrom reszelt héja + egy fél citrom leve
Fél csomag xilit-alapú vanília
2 tk. eritrit
1 csomag zselatin
4 ek. cukormentes baracklekvár

A tetejére:

6 dkg cukormentes csokoládé
1 mk. zsírszegény kakaó
1 tk. kókuszzsír


Elkészítés:

A túrót,a natúr joghurtot, a citrom héjával és levével és kb. fél dl tejjel egy botmixer segítségével összeturmixolom.

Ezután hozzáadom az édesítőszert és a vaníliát majd jól elkeverem.

A krémet, a zselatint és a tejet 3 részre osztom.

Az első adag zselatint és tejet felfőzöm és hozzákeverem az egyik adag krémhez,majd őzgerinc formába öntöm és berakom a fagyasztóba míg megdermed.

Mikor megdermedt a krémünk a közepére rakunk 2 ek. baracklekvárt és szépen elsimítjuk.

Ezután megfőzzük a 2. adag zselatint és tejet és hozzákeverjük a következő adag krémhez és a baracklekvár tetejére öntjük és ismét a fagyasztóba rakjuk megdermedni.

Amikor ez is elkészült,megint 2 ek. baracklekvárt simítunk a közepére és elkészítjük az utolsó adag zselatint és hozzákeverjük a maradék krémhez amit a lekváros rétegre öntünk és ezután fagyasztóba/hűtőbe hagyjuk jó alaposan megdermedni.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztom egy kis kókuszzsírral és hozzákeverek 1 mk. zsírszegény kakaóport.

Miután megdermedt a desszertünk egy tálcára kifordítjuk és leöntjük a felolvasztott csokoládéval és a hűtőbe rakjuk,hogy megszilárduljon a tetején.


Nagyon finom barackos "túró rudi" alternatíva,gyorsan elkészül szóval érdemes kipróbálni! :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)