Ugrás a fő tartalomra

Cukkinis quiche




Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg zabliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt + még legalább 5 dkg a nyújtáshoz
2 tojás
1 ek. kókuszzsír (vagy bármilyen zsiradék)
fél dl író
só és bors

A töltelékhez:

20 dkg túró
1 póréhagymának a fele,karikára vágva
1 db paradicsom
1 csomag mozzarella
10 dkg sonka ( én olyat választottam aminek magas a hústartalma és nem zsíros)
1 közepes cukkini
2 ek. tejföl
só,bors,szerecsendió,petrezselyemzöld


Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntöm és gyors mozdulatokkal,kézzel elkeverem.

Nem kell megijedni, mivel elég lágy tésztát fogunk kapni,épp ezért rakjuk hűtőbe legalább 20 percre pihenni hogy a liszt alaposan megszívja magát.

Amíg a tészta pihen,elkészítjük a tölteléket.

A cukkinit meghámozom,megmosom és lereszelem majd alaposan kinyomkodom a levét.

A túrót, a tejfölt, a petrezselyemzöldet  a fűszerekkel egy tálba villával jól összetörjük,majd hozzákeverem a többi hozzávalót (kivéve a paradicsomot és a mozzarellát és a lereszelt cukkinit).

Mikor letelt a 20 perc kiveszem a tésztát és jól lisztezett pulton/deszkán még alaposan átgyúrom.
(Nekem még vett fel lisztet amit apránként adagoltam hozzá,mert picit tapadósabb lett a tésztája.)

Ezután ismét szórok lisztet a pultra és kinyújtom a tésztát,ha még nagyon tapadna a tészta tetejére is szórjunk lisztet és úgy nyújtsuk ki.

Kókuszzsírral (vagy bármilyen zsiradékkal) kikent,lisztezett formába raktam a tésztát,elegyengettem és picit villával megszurkáltam majd 180°-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt elősütöttem.

Míg sül a tészta,ismét kinyomkodom a cukkinit és most adom hozzá a túrós-sonkás töltelékhez és jól összeforgatom,én egy picit utána is fűszereztem.

Mikor a tésztánk enyhén barna színű,kiveszem és rárakom a tölteléket a következőképpen:

- alulra megy a túrós-cukkinis töltelék
- erre helyezem rá a paradicsom karikákat
- majd ennek a tetejére a mozzarella szeleteket.

Én a maradék tésztából virágmintát szúrtam ki rá egy kis plusz díszítésnek! :)

Miután ezzel elkészültem,visszatoltam a sütőbe és készre sütöttem ami nálam kb. 30-35 perc volt.



















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv