Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
4 ek. eritrit
4 ek. zsírszegény kakaópor
Az almás töltelékhez:
3 db közepes méretű alma
20 dkg zsírszegény túró
2-3 ek. natúr joghurt
2 ek. eritrit
1 csapott mokkás kanál fahéj
1 citrom reszelt héja + 1/2 citrom leve
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét 1 ek. eritrittel kemény habbá verem.
A tojások sárgájához hozzáadom a maradék eritritet és fehéredésig verem,ezután egy spatula segítségével óvatosan a felvert tojásfehérjéhez keverem.
(Aki szeretne szívecskéket gyártani,rakjon félre 2 evőkanállal egy kis tálba.)
Amikor ezzel elkészültem hozzákeverem a kakaóport.
A kis szíveknek a félretett tésztához kevertem 1 ek. lisztet,sárga ételfestéket és egy sütőpapírral bélelt tepsibe formáztam meg egy hurkapálcika segítségével majd fagyasztóba raktam,hogy ne folyjon
össze a kakaós tésztával!
Mikor megdermedtek a szívek ráöntöttem a kakaós tésztát és 180°-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöttem. (Vigyázzunk mert hamar megsül,én tűpróbával ellenőriztem!)
Amikor megsült a tészta,egy konyharuhába feltekerem és hagyom kihűlni.
Amíg a tészta hűl,elkészítjük a tölteléket a következőképpen:
Az alma kivételével mindent egy tálba raktam és botmixerrel eldolgoztam.
(ha szükséges még édesítjük.)
Ezután a krémhez keverem a felkockázott almát.
A tésztáról leszedem a sütőpapírt és beletöltöm a krémet majd hűtőbe rakom, hogy jól összeálljon!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése