Hozzávalók:
50 dkg Szafi expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
2 ek. eritrit
1/2 citrom reszelt héja
1 csapott tk. fahéj
560 ml víz
3 tk. almaecet
egy pici só
A meggyes töltelék hozzávalói:
10 dkg meggy
10 dkg mascarpone
fahéj és édesítőszer ízlés szerint
A túrós töltelékhez:
30 dkg zsírszegény túró
3 ek. natúr joghurt
fél csomag xilit alapú vanília
1/2 citrom reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint
A tetejére pedig 1 citrom kifacsart leve.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és jó alaposan összegyúrjuk.
Én egy picit megolajoztam a kezem (kókuszolajjal de természetesen olíva olaj is tökéletes) és átgyúrtam a tésztát még egyszer,ezután 10 percig pihentetjük.
A sütőt 180°-ra előmelegítem.
Amíg pihen a tésztánk elkészítjük a töltetéleket.
A meggyes krémhez: a meggyet egy picit megtöröm és lecsepegtetem a levét külön egy kis tálba.
A meggyhez hozzáadom a mascarpone-t és ízlés szerint édesítem fahéjjal és édesítőszerrel.
A meggy levéből egy nagyon picit adtam hozzá,még egy kis plusz ízesítésnek de vigyázzunk, hogy a krém sűrű maradjon.
A túrós töltelékhez pedig minden hozzávalót egy tálba öntöttem és jól összekevertem.
Amikor letelt a 10 perc,a tésztát sütőpapíron kinyújtom és kis négyzetekre vágom. ( A tésztát 3 részre osztottam hogy könnyebb legyen nyújtani!)
A négyzetek közepébe rakok egy kicsit a túrós töltelékből és ennek a tetejére rakok a meggyes krémből.
A négyzeteknek mind a négy sarkát összecsípem és jól elnyomkodom,hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Frissen facsart citromlével megkenem a batyukat és sütőpapírral bélelt tepsibe 30 percig sütöm,majd kiveszem és ismét átkenem citromlével és ezután 20 perc alatt készre sütöm!
* Nekem ebből a mennyiségből 8 nagyobb és 17 kisebb batyu lett! :)
* Gluténmentes
* Csökkentett a kalóriatartalma
* Tojásmentes
* Élesztőmentes
* Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
* Gyorsan elkészíthető és isteni finom!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése