Hozzávalók (16 db csigához):
A tésztához:
25 dkg Szafi Free Expressz lisztkeverék + kb. 5 dkg a nyújtáshoz
5 dkg eritrit
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tk. almaecet
1/2 citrom kifacsart leve
280 ml víz
A töltelékhez:
2 db nagyobb alma,felkockázva
őrölt fahéj és eritrit ízlés szerint
A tetejére:
pici fahéj
frissen facsart citromlé
tej
A tészta elkészítése,nagyon egyszerű és gyors:
1. A hozzávalókat egy tálba mérjük ki és gyors mozdulatokkal keverjük el! Nem kell megijedni mert először nagyon híg tésztát kapunk,de folytonos keverés mellett (kézzel) megszívja magát és egy szuper nyújtható tésztát fogunk kapni!
2. Lisztezett pulton nyújtsuk ki a tésztát,de ne túl vékonyra.
3. Én egy pici olvasztott kókuszzsírral megkentem,hogy jobban tapadjon a töltelék.
4. Vékonyan megszórom eritrites-fahéjjal és rászórom a kockára vágott almát.
5. Amikor ezzel megvagyok,felcsavarom és 16 nagyobb szeletet vágok bele és kókuszzsírral kikent tepsibe fektetem.
6. A tetejét még vékonyan megszórom fahéjjal és megkenem frissen facsart citromlével,majd 180°-ra előmelegített sütőbe tolom.
7. Mikor félig megsült a csiga,kiveszem és pici tejjel meglocsolom és így sütöm készre!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése