Házi készítésű teljes kiőrlésű oregánós tortilla,rozmaringgal tűzdelt sült pulykacombbal,chilis babbal és friss salátával megtöltve,fokhagymás-kakukkfüves öntettel!
Hozzávalók:
A tortillához:
2 bögre teljes kiőrlésű liszt
3 ek. extra szűz olíva olaj
1 csapott tk. só
2/3 bögre meleg víz
1 tk. oregánó
A chilis babhoz:
3 db nagyobb vöröshagyma
2 db vörös bab konzerv
5 db paradicsom
1/2 l sűrű házi paradicsomlé
pici kókuszzsír vagy bármilyen zsiradék
Só,bors,oregánó,bazsalikom,kakukkfű ízlés szerint és csilipaprika szintén ízlés szerint
A rozmaringgal tűzdelt pulykához:
2 db pulyka alsócomb
4 ág friss rozmaring
só,bors,majoránna ízlés szerint
pici olíva olaj
Az öntethez:
400 ml tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 ág friss kakukkfű
pici tej
só,bors ízlés szerint
A zöld salátához:
jégsaláta
koktélparadicsom
uborka
kaliforniai paprika
lila hagyma
1, A pulyka combokat megtisztítom,beirdalom és jól bedörzsölöm a fűszerekkel és megtűzdelem rozmaringgal. (1-2 db ágat dobtam a tepsibe is.)
2, Olíva olajat öntök egy nagyobb tepsibe és belefektetem a pulyka combokat majd öntök alá egy pici vizet és alufóliával lefedem. Előmelegített sütőbe tolom (200°) és mikor már megpuhult,leveszem a tetejéről a fóliát és kicsit pirosra sütöm.
3, Most elkészítem a chilis babot: A hagymát félhold alakúra vágom és kókuszzsírban /vagy bármilyen zsiradékban/ megpirítom.
4, Ezután hozzáadom a felkockázott paradicsomot és a sűrű paradicsomlevet,majd ízlés szerint megfűszerezem és összefőzöm. (Akár 1 óra hosszát is,hogy sűrű szinte krémes szószt kapjunk).
5, Mivel én most konzerv babot használtam,így legutoljára a babot teszem hozzá amivel még egy jó 10 percet főzöm.
6, A tortillához minden száraz hozzávalót egy tálba öntök,majd hozzáadom az olajat és apránként a meleg vizet. Így gyúrom össze,míg kemény tésztát nem kapok és ezután 20 percig pihentetem.
7, A tésztát 8 egyenlő részre osztom,majd lisztezett pulton mindegyiket 1-1 körlappá nyújtom.
8, Vékonyan megkenek egy serpenyőt olíva olajjal és közepes lángon melegítem.
9,A tésztalapokat egyesével a serpenyőbe rakom és addig sütöm amíg hólyagos nem lesz,majd megfordítom és a másik oldalát is készre sütöm.(Ha azonnal nem fogyasztjuk,légmentesen le kell zárni,de le is lehet fagyasztani)!
10, Az öntethez a 3 gerezd fokhagymát nyomjuk át a fokhagymanyomón,és adjuk hozzá a többi alapanyagot és keverjük el.
11, A zöldsalátához a választott zöldségeket felaprítom és pici olívával megöntözöm.
12, Most pedig összerakjuk a tortillát: - Alulra kerül a saláta,amit szépen eloszlatunk a tortilla lapon,erre kerül a chilis bab,majd a vékonyra csíkozott sült pulykacomb és az egészet meglocsolom a fokhagymás öntettel.
13, Utolsó lépésként,feltekerem a tortillát és már lehet is fogyasztani! Aki gondolja,megszórhatja sajttal is és fokozhatja az élvezetet! :)
Vigyázat isteni finom és nagyon laktató!!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése