Hozzávalók(3 pohárhoz):
5 dkg apró szemű zabpehely
600 ml tej ( én laktózmentessel készítettem)
1 db banán
2 db szilva
1 mk. őrölt fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
édesítőszer ízlés szerint
A tetejére : 3 dkg olvasztott cukormentes étcsokoládé és 1 mk. olvaszott kókuszzsír
Elkészítés:
1. A tejet és az apró szemű zabpelyhet,a fahéjjal,szerecsendióval és édesítőszerrel sűrűre főzöm.
2. Mikor megfőtt hagyom kihűlni,így még sűrűbb lesz ahogy a zab megszívja magát.
3. Megtisztítom és felkarikázom a gyümölcsöket.
4. Egy pohárba vagy egy kehelybe,rétegezem a hozzávalókat tetszés szerint.
5. A csokoládét és a kókuszzsírt megolvasztom,majd megdíszítem vele a zabkása tetejét.
Kiváló reggelire vagy éppen desszertnek is!Nagyon finom és szerencsére,nagyon gyorsan elkészíthető! :) :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése