Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
250 ml tej
1 csomag élesztő por (7 g) vagy 2,5 dkg élesztő
1 tk. só
2,5 dkg vaj (olvasztva)
A kenéshez: Kb. 1 evőkanál tej/ kifli.
Elkészítése:
1. A tejet meglangyosítom,beleöntöm az élesztőt és felfuttatom.
2. A liszthez hozzáadom az olvasztott vajat,a sót,a felfuttatott élesztőt és jó alaposan kidolgozom. (Nekem még legalább 3 ek. lisztet felvett a tészta).
3. A kész tésztát két részre osztom,mivel így könnyebb nyújtani és szebb kifliket kapok!
4. A tésztát kerek lappá nyújtom,majd elvágjuk 4 részre és én még ezeket is megfeleztem.
5. A szélesebbik felétől szorosan feltekerem,majd kókuszzsírral /vagy bármilyen zsiradékkal/ kikent tepsibe fektetem őket.
6. A sütőt 180°-ra előmelegítem.
7. Amíg a sütő felmelegszik addig hagyjuk kelni a kifliket.
8. Mielőtt betoljuk a forró sütőbe,megkenjük őket tejjel.
9. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon gyorsan elkészül és isteni finom,laktató kis kifliket kapunk! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése