Ugrás a fő tartalomra

Erdei gyümölcsös krémmel és fekete szederrel töltött,csokoládés-limeos tésztával készült torta!




Hozzávalók:

A tésztához: (Én 2 tortalapot sütöttem)

25 dkg 80 % -os étcsokoládé
20 dkg vaj
6 db tojás
16 dkg cukor (én édesítőszert használtam,ízlés szerint)
10 dkg liszt
1 lime kifacsart leve és reszelt héja
1 csomag vanília cukor ( én xilit alapú vaníliát használtam)

Az erdei gyümölcsös krémhez:

250 ml meggle cukrászhab
300 g erdei gyümölcsös joghurt
125g szeder 

A tetejére:

5 dkg olvasztott étcsokoládé
5 dkg olvasztott fehér csokoláde
1/2 lime reszelt héja
125g szeder


Elkészítés:

1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk,majd hozzáadjuk a vajat és sima krémmé keverjük.

2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral ( ha édesítővel készítjük akkor a félig felvert tojáshoz adjuk csak hozzá).

3. A felolvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojássárgájához,folyamatos keverés mellett,majd beleszitáljuk a lisztet.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verem és apránként a krémhez adjuk,majd hozzáadom a lime levét és reszelt héját és jól elkeverjük.

5. Ha nincs szilikonos formánk akkor kivajazott és lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Sütés közben figyeljünk oda,mert hamar megsül a tészta!!!

6. A krém elkészítése nagyon egyszerű: A cukrászhabot kemény habbá verem és ezután adom hozzá a joghurtot apránként.

7. Mivel 2 tésztalapot sütöttem,így az egyik tetejére vastagon rákentem a krémet majd megszórtam bőven szederrel és ráfordítottam a másik tésztalapot és óvatosan lenyomtam egy picit.

8. A tetejét szintén bevontam az erdei gyümölcsös krémmel és fehér csokoládéba mártott szederrel,olvasztott étcsokoládéval,reszelt lime héjával és sima szederrel díszítettem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)