A tésztához: (Én 2 tortalapot sütöttem)
25 dkg 80 % -os étcsokoládé
20 dkg vaj
6 db tojás
16 dkg cukor (én édesítőszert használtam,ízlés szerint)
10 dkg liszt
1 lime kifacsart leve és reszelt héja
1 csomag vanília cukor ( én xilit alapú vaníliát használtam)
Az erdei gyümölcsös krémhez:
250 ml meggle cukrászhab
300 g erdei gyümölcsös joghurt
125g szeder
A tetejére:
5 dkg olvasztott étcsokoládé
5 dkg olvasztott fehér csokoláde
1/2 lime reszelt héja
125g szeder
Elkészítés:
1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk,majd hozzáadjuk a vajat és sima krémmé keverjük.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral ( ha édesítővel készítjük akkor a félig felvert tojáshoz adjuk csak hozzá).
3. A felolvasztott csokoládét hozzáadjuk a tojássárgájához,folyamatos keverés mellett,majd beleszitáljuk a lisztet.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verem és apránként a krémhez adjuk,majd hozzáadom a lime levét és reszelt héját és jól elkeverjük.
5. Ha nincs szilikonos formánk akkor kivajazott és lisztezett formába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.
Sütés közben figyeljünk oda,mert hamar megsül a tészta!!!
6. A krém elkészítése nagyon egyszerű: A cukrászhabot kemény habbá verem és ezután adom hozzá a joghurtot apránként.
7. Mivel 2 tésztalapot sütöttem,így az egyik tetejére vastagon rákentem a krémet majd megszórtam bőven szederrel és ráfordítottam a másik tésztalapot és óvatosan lenyomtam egy picit.
8. A tetejét szintén bevontam az erdei gyümölcsös krémmel és fehér csokoládéba mártott szederrel,olvasztott étcsokoládéval,reszelt lime héjával és sima szederrel díszítettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése