Hozzávalók:
A tésztához:
36 dkg apró szemű zabpehely ledarálva
10 dkg zsírszegény zöldfűszeres cottage cheese
2 cs. élesztőpor
1 nagy evőkanál kókuszzsír
1 dl langyos víz
só,bors,oregánó
A paradicsomos alaphoz:
3 db nagy paradicsom
2 dl házi paradicsomlé vagy püré
3 gerezd fokhagyma
4 ág kakukkfű
3 ág friss oregánó
8-10 levél friss bazsalikom
só,bors és pici édesítő
A feltéthez:
10 dkg csirkemell sonka
10 dkg pulykamell sonka
2 csomag light mozzarella
1 db vöröshagyma
kukorica
friss oregánó
Elkészítés:
1. A tésztához az összes hozzávalót a víz kivételével egy tálba öntjük és elkeverjük.
2. Hozzáöntjük a vizet apránként és jól összegyúrjuk.
3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk.
(Én egy egyszerű vizes pohárral oldottam meg.)
4. Fogok egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsit (amit én még vékonyan megkentem kókuszzsírral) és belerakom a kiszaggatott tésztát,majd 180°-ra előmelegített sütőben picit elősütöm.
5. Míg sül a pizza tésztánk,a paradicsom alap hozzávalóiból sűrű szószt főzök. -> Egy régebbi receptnél részletesen leírtam hogy készítem!
6. Kiveszem a sütőből a félig megsült tésztát,megkenem a paradicsomos alappal és rápakolom a többi feltétet is,majd visszatolom a sütőbe és készre sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése