Hozzávalók:
A csirkemell falatkákhoz:
1 db egész csirkemellfilé
2 csomag light mozzarella
2 db tojás
2 ek. natúr joghurt.
2 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 tk. majonéz
5 ág friss petrezselyem
só,bors
1-2 ek kókuszzsír a sütéshez
A mártogatóshoz:
1 kisebb kígyóuborka
500 ml natúr joghurt
1 ek. frissen facsart citromlé
3 gerezd fokhagyma
só,bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A csirkemellet megtisztítom és apró kockákra vágom, és hozzáadom a többi hozzávalót,jól elkeverem és letakarva kicsit a fagyasztóba rakom.
2. A mártogatóshoz az uborkát megtisztítom és lereszelem,majd hozzáadom a joghurtot,a fokhagymát,a citrom kifacsart levét és ízesítem,ezután jó alaposan kikavarom.
3. Egy serpenyőbe felhevítem a zsiradékot és apró halmokat rakok a csirkemellből és mind a két oldalát gyönyörű pirosra megsütöm.
4. Mikor kisültek a falatkáim,picit hagyom állni és a tzatziki mártogatóssal tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése