Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 db tojás sárgája
1 nagyobb alma reszelve
1 db citrom reszelt héja
1 cs. xilit alapú vanília
1 mk. fahéj
1 nagyobb ek. eritrit
1 tk szódabikarbóna
pici só
A töltelékhez:
1 db közepes méretű sütőtök
150 ml natúr joghurt
2-3 ek. tej
2 db tojás
2 ek. méz
pici só
fahéj,szerecsendió,őrölt szegfűszeg
A tetejére: 2 dkg olvasztott cukormentes étcsokoládé,pirított tökmag,habtejszín kemény habbá verve
Elkészítés:
1. A sütőtököt feldarabolom,kiszedem a magját és megsütöm.
2. A tészta hozzávalóit egy tálba rakom és jó alaposan összegyúrom. (Nekem vett még fel egy pici lisztet).
3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és kókuszzsírral kikent pite formába rakom és megszórom eritrittel majd villával megszurkálom és előmelegített sütőben (200°),félig megsütöm.
4. A megsült sütőtök héját lehúzom és a többi hozzávalóval együtt,botmixer segítségével összeturmixolom.
5. A félig megsült tésztára öntöm a tölteléket majd vissza tolom a sütőbe és készre sütöm.
6. A tetejét tejszínhabbal,pirított tökmaggal és cukormentes étcsokoládéval díszítettem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése