Hozzávalók:
A muffinhoz:
10 dkg zabpehely ledarálva
5 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj + 5 dkg kókuszzsír olvasztva
2 db tojás
fél csomag sütőpor
1 citrom kifacsart leve
2 citrom reszelt héja
1 mk. fahéj
édesítőszer ízlés szerint
A krémhez:
200 ml meggle cukrászhab
1 cs. habfixáló
1 csomag vaníliás puding (én cukormenteset használtam)
3 dl tej
A díszítéshez: piros-kék-zöld ételszínező,pillecukor,2-3 kocka olvasztott csokoládé
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 200 °-ra.
2. A muffin tésztájához a kimért hozzávalókat egy tálba öntöm és összekeverem.
3. Muffin formába töltöm (legalább a forma 3/4-ét megtöltöm) és az előmelegített sütőbe,készre sütöm kb. 35-40 perc alatt,én tűpróbával ellenőriztem!
4. A krémhez a pudingot elkészítem és lehűtöm.
5. A cukrászhabot félig felverem,hozzáadom a habfixálót és teljesen felverem.
6. A kihűlt pudingot a tejszínhabbal összekeverem.
7. A tejszínhabot 3 részre osztom és az ételszínezővel összekeverem.
8. A muffin tetejére nyomom a színes krémet,majd a pillecukor alját ollóval bevagdalom és olvasztott csokoládéval "szemeket és szájat" készítek rá és a krém tetejére rakom a kész "szellemeket".
A muffinhoz:
10 dkg zabpehely ledarálva
5 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg vaj + 5 dkg kókuszzsír olvasztva
2 db tojás
fél csomag sütőpor
1 citrom kifacsart leve
2 citrom reszelt héja
1 mk. fahéj
édesítőszer ízlés szerint
A krémhez:
200 ml meggle cukrászhab
1 cs. habfixáló
1 csomag vaníliás puding (én cukormenteset használtam)
3 dl tej
A díszítéshez: piros-kék-zöld ételszínező,pillecukor,2-3 kocka olvasztott csokoládé
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 200 °-ra.
2. A muffin tésztájához a kimért hozzávalókat egy tálba öntöm és összekeverem.
3. Muffin formába töltöm (legalább a forma 3/4-ét megtöltöm) és az előmelegített sütőbe,készre sütöm kb. 35-40 perc alatt,én tűpróbával ellenőriztem!
4. A krémhez a pudingot elkészítem és lehűtöm.
5. A cukrászhabot félig felverem,hozzáadom a habfixálót és teljesen felverem.
6. A kihűlt pudingot a tejszínhabbal összekeverem.
7. A tejszínhabot 3 részre osztom és az ételszínezővel összekeverem.
8. A muffin tetejére nyomom a színes krémet,majd a pillecukor alját ollóval bevagdalom és olvasztott csokoládéval "szemeket és szájat" készítek rá és a krém tetejére rakom a kész "szellemeket".
Megjegyzések
Megjegyzés küldése