Igazi olasz vacsora:Cannelloni darált hússal töltve,friss fűszerekből készült paradicsomszósszal, 3 féle sajttal megszórva!
Hozzávalók 25 db cannelloni tésztához:
A töltelék:
60 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. olíva olaj
1 dl víz
só,bors ízlés szerint
A paradicsomszószhoz:
1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
2 ek. olíva olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dl házi készítésű hámozott paradicsom,lével együtt
7 dl házi főzött paradicsomlé
só,bors ízlés szerint
2 ág friss kakukkfű
4-5 ág friss oregánó
8 levél friss bazsalikom
1 csokor aprított petrezselyem
és egy pici édesítőszer vagy cukor
A sajtok: 10 dkg cheddar sajt,15 dkg emmentáli sajt,1 csomag mozzarella
Elkészítés:
1. Először elkészítem a húst: a hagymát az olíva olajon üvegesre párolom,majd hozzáadom a húst és lepirítom.
2. Öntök rá egy kis vizet és megpárolom,ezután elfőzöm róla a maradék vizet és fűszerezem.
3 A paradicsomszószt elkészítem: A hagymát az olajon megpirítom,eztuán felöntöm a hámozott paradicsommal,a paradicsomlével és hozzáadom a fűszereket majd egy jó sűrű szószt főzök belőle. (Legalább 45 percig) Aki szeretné össze lehet turmixolni is.
4. Amikor elkészült a szósz,egy picit rakok a darált húsra és összekeverem.
5. Fogok egy hőálló tepsit és az alját megkenem a paradicsomszósszal.
6. Ezután megtöltöm a tészta felét a hússal és tál aljába rakom egymás mellé.
7. Mikor kész az első sor tészta,megkenem ismét a sűrű paradicsomszósszal és megszórom a cheddar sajttal és rákarikázom a mozzarellát.
8. Most következik a tészta másik fele,megtöltöm a sajt tetejére rakom és ismét megkenem a paradicsomszósszal és megszórom az emmentáli sajttal.
9. 200 °-ra előmelegített sütőben,először fóliával rakom sütőbe,még megpuhul a tészta.
Ezután leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm.
Igazi kiadós,tökéletes olaszos vacsora!!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése