Ugrás a fő tartalomra

Igazi olasz vacsora:Cannelloni darált hússal töltve,friss fűszerekből készült paradicsomszósszal, 3 féle sajttal megszórva!






Hozzávalók 25 db cannelloni tésztához:

A töltelék:

60 dkg darált hús
1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd zúzott fokhagyma
3 ek. olíva olaj
1 dl víz
só,bors ízlés szerint

A paradicsomszószhoz:

1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
2 ek. olíva olaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
6 dl házi készítésű hámozott paradicsom,lével együtt
7 dl házi főzött paradicsomlé
só,bors ízlés szerint
2 ág friss kakukkfű
4-5 ág friss oregánó
8 levél friss bazsalikom
1 csokor aprított petrezselyem
és egy pici édesítőszer vagy cukor

A sajtok: 10 dkg cheddar sajt,15 dkg emmentáli sajt,1 csomag mozzarella

Elkészítés:

1. Először elkészítem a húst: a hagymát az olíva olajon üvegesre párolom,majd hozzáadom a húst és lepirítom.

2. Öntök rá egy kis vizet és megpárolom,ezután elfőzöm róla a maradék vizet és fűszerezem.

3 A paradicsomszószt elkészítem: A hagymát az olajon megpirítom,eztuán felöntöm a hámozott paradicsommal,a paradicsomlével és hozzáadom a fűszereket majd egy jó sűrű szószt főzök belőle. (Legalább 45 percig) Aki szeretné össze lehet turmixolni is.

4. Amikor elkészült a szósz,egy picit rakok a darált húsra és összekeverem.

5. Fogok egy hőálló tepsit és az alját megkenem a paradicsomszósszal.

6. Ezután megtöltöm a tészta felét a hússal és tál aljába rakom egymás mellé.

7. Mikor kész az első sor tészta,megkenem ismét a sűrű paradicsomszósszal és megszórom a cheddar sajttal és rákarikázom a mozzarellát.

8. Most következik a tészta másik fele,megtöltöm a sajt tetejére rakom és ismét megkenem a paradicsomszósszal és megszórom az emmentáli sajttal.

9. 200 °-ra előmelegített sütőben,először fóliával rakom sütőbe,még megpuhul a tészta.
Ezután leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm.

Igazi kiadós,tökéletes olaszos vacsora!!! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv