Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt + a nyújtáshoz és a forma szórásához
7 dkg vaj olvasztva
7 dkg kókuszzsír olvasztva + 1 mk. a forma kenéséhez
2 db tojás + 1 db a tetejére
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 tk. vanília aroma
3 ek. eritrit
A töltelékhez:
8 db nagyobb alma lereszelve + 2 db a tetejére
1/2 citrom kifacsart leve
5 dkg dió ledarálva
fahéj és szerecsendió ízlés szerint
édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése:
1. A tésztához a száraz hozzávalókat egy tálba öntöm és elkeverem.
2. Megolvasztom a vajat és a kókuszzsírt majd hozzáadom a száraz hozzávalókhoz.
3. Ezután hozzáadom a tojásokat,a tejet,a vaníliát, a citrom lereszelt héját és jól összegyúrom majd hagyom pihenni.
4. Az almákat megtisztítom,eltávolítom a magházát és lereszelem.
5. A lereszelt almához hozzáadom a citrom levét,a fahéjat és szerecsendiót,az édesítőt és egy picit állni hagyom.
6. A tésztát kinyújtom (egy kisebb darab tésztát félre teszek a tetejére) és kókuszzsírral kikent és liszttel szórt formába nyomkodom és villával megszurkálom.
7. A tésztára rászórom a ledarált diót és a kinyomkodott almás tölteléket,majd szeletelt almával lefedem és megszórom fahéjjal.
8. Utána pedig a maradék tésztából rácsokat készítek a tetejére.
9. A tetejét lekenem a felvert tojással és előmelegített sütőben (200°) kb. 30 perc alatt készre sütöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése