Hozzávalók:
A bulgurhoz:
1 bögre bulgur
2 bögre víz
1 db vöröshagyma
1 ek. kókuszzsír
só,bors ízlés szerint
A csirkemellhez:
1 egész csirkemell
15 dkg pulykamell sonka
2 csomag mozzarella
10 dkg feta sajt
200 ml tejszín
2 dl tej
1 db tojás
2 ek. teljes kiőrlésű liszt + 1 ek. a sűrítéshez
300 ml tejföl + 100 ml a tetejére
1 ek. kókuszzsír
7-8 levél bazsalikom
4 ág oregánó
Elkészítése:
1. A bulgurhoz a hagymát megpárolom a kókuszzsíron,majd hozzáadom a bulgurt és készre pirítom.
2. Ezután hozzáadom a vizet,fűszerezem és készre főzöm. (Mielőtt elzárom,hagyok rajta egy kicsit a levéből,hogy azt letakarva szívja magába és néha átkavarom).
3. A csirkemellet megtisztítom,szeletelem és sózom-borsozom mind a két oldalát.
4. Ezután lisztben és tojásban megforgatom,majd kókuszzsíron pirosra sütöm.
5. Amikor már majdnem puha a csirkemell:a tejszínt,tejfölt,tejet,lisztet és a fűszereket csomómentesre keverem és ráöntöm a csirkemellre és felfőzöm.
6. Fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kikenek kókuszzsírral.
7. A tál aljára rakok egy kicsit a tejszínes szószból,majd erre kerül a bulgur,a csirkemell..szintén egy kis szósszal,ezt megszórom feta sajttal majd ismét a bulgur következik amire egy kis tejszínes szószt rakok,ezután beborítom a pulykamell sonkával erre kerül a szeletelt mozzarella és a tejföl majd a végén még egy kis só és bors.
8. Előmelegített sütőben,200°-on aranybarnára sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése