1 egész csirkemell
1 fej brokkoli
1 csomag mozzarella
400 ml tejföl
1 dl tej
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. olíva olaj
só,bors,majoránna,ételízesítő
A bulgurhoz:
1 bögre bulgur
2 bögre víz
1 ek. olíva olaj
só,bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. A brokkolit,sós vízben "al dente"-re párolom,majd hideg vízzel leöntöm és lecsepegtetem.
2. A bulgurt az olíván megpirítom,felöntöm a vízzel,fűszerezem és készre főzöm.
3. A csirkemellet szeletekre vágom,fűszerezem (só,bors,majoránna) és olíva olajon lepirítom.
4. A tejfölhöz,hozzáadom a tejet,a fokhagymát,sót,borsot,ételízesítőt és jó alaposan összekeverem.
5. Egy hőálló tálat olívával nagyon vékonyan kikenem és az alját megkenem a fokhagymás-tejföllel.
6. Ezután a bulgurral beterítem a tál alját és megint megkenem a tejföllel.
7. A bulgurra a pirított csirkemellet teszem és mindegyik szeletre rakok egy mozzarella karikát.
8. A csirkemellre rárakom a brokkolit és a tetejét bekenem a maradék tejföllel.
9. Előmelegített sütőben ( 180 °,alsó-felső sütés) készre sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése