Hozzávalók:
230 g vaj
130 g cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
1 kk. vaníliás cukor
100 g kókuszreszelék
2 kk. sütőpor
260 g liszt
A tálaláshoz: kb. 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 150 °-ra.
2. Dolgozzuk össze a vajat a cukorral amíg könnyű és habos nem lesz,ekkor óvatosan keverjük össze a liszt,vanília,kókuszreszelék,sütőpor keverékével.
(Ha túl kemény lenne, akkor verjük fel levegősre.)
3. Lisztezett felületen,nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk fel kb, 40 darabra és gyúrjunk belőle kis golyócskákat.
4. Tegyük őket,sütőpapírral bélelt tepsibe és kicsit lapítsuk el őket.
(Ha túl morzsalékos lenne a tészta,picit erősebben nyomkodjuk meg "keksz" formájúra!)
5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
6. Az elkészült kekszek alját,mártsuk bele olvasztott csokoládéba és hagyjuk megszáradni!
230 g vaj
130 g cukor vagy ennek megfelelő mennyiségű édesítőszer
1 kk. vaníliás cukor
100 g kókuszreszelék
2 kk. sütőpor
260 g liszt
A tálaláshoz: kb. 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 150 °-ra.
2. Dolgozzuk össze a vajat a cukorral amíg könnyű és habos nem lesz,ekkor óvatosan keverjük össze a liszt,vanília,kókuszreszelék,sütőpor keverékével.
(Ha túl kemény lenne, akkor verjük fel levegősre.)
3. Lisztezett felületen,nyújtsuk ki a tésztát és vágjuk fel kb, 40 darabra és gyúrjunk belőle kis golyócskákat.
4. Tegyük őket,sütőpapírral bélelt tepsibe és kicsit lapítsuk el őket.
(Ha túl morzsalékos lenne a tészta,picit erősebben nyomkodjuk meg "keksz" formájúra!)
5. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
6. Az elkészült kekszek alját,mártsuk bele olvasztott csokoládéba és hagyjuk megszáradni!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése