Hozzávalók:
1 tasak élesztő
80 g cukor
125 ml tej
500 g liszt
240 g vaj
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint kandírozott narancshéj,citromhéj és mazsola
50 g apróra vágott mandula
ezenkívül porcukor a meghintéshez!
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk.A tejet felmelegítjük,feloldjuk benne a cukrot majd hagyjuk kihűlni!
2. A lisztet és az élesztőt összekeverjük,majd hozzáadunk 180 g vajat,a sót és a langyos cukros tejet.
Összedolgozzuk és letakarva 1 órát kelesztjük.
3. Ezután hozzáadjuk a mandulát,a citrom és a narancshéjat,a mazsolát és még 1 órát kelesztjük.
4. A sütőt 200 °-ra előmelegítjük.
5. A tésztából egy ovális formát alakítunk egy mélyedéssel és 60 percig sütjük.
6. Mikor megsült a kalács,amíg forró bekenjük a maradék olvasztott vajjal és meghintjük porcukorral.
1 tasak élesztő
80 g cukor
125 ml tej
500 g liszt
240 g vaj
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint kandírozott narancshéj,citromhéj és mazsola
50 g apróra vágott mandula
ezenkívül porcukor a meghintéshez!
Elkészítés:
1. A vajat megolvasztjuk.A tejet felmelegítjük,feloldjuk benne a cukrot majd hagyjuk kihűlni!
2. A lisztet és az élesztőt összekeverjük,majd hozzáadunk 180 g vajat,a sót és a langyos cukros tejet.
Összedolgozzuk és letakarva 1 órát kelesztjük.
3. Ezután hozzáadjuk a mandulát,a citrom és a narancshéjat,a mazsolát és még 1 órát kelesztjük.
4. A sütőt 200 °-ra előmelegítjük.
5. A tésztából egy ovális formát alakítunk egy mélyedéssel és 60 percig sütjük.
6. Mikor megsült a kalács,amíg forró bekenjük a maradék olvasztott vajjal és meghintjük porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése