Szafi reform gluténmentes,szénhidrátcsökkentett bejgli és "bejgló" (zserbó és bejgli keresztezése :)) ) hozzáadott cukor nélkül!
Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
220 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék + kb. 8 g a nyújtáshoz
50 g eritrit
1g só
3 db tojás
2 db tojásfehérje
20 g frissen facsart citromlé
30 g kókuszolaj
60 g víz
Diós töltelék hozzávalói:
darált dió ízlés szerint
kb. 1dl forralt tej
2 citrom reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint
A "bejgló" töltelékéhez ugyanezek a hozzávalók + cukormentes házi sárgabarack lekvár a tetejére pedig olvasztott csokoládé és kókuszzsír!
A sütés előtti kenéshez:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
1. Először készítsük el a tölteléket,amihez keverjük össze a hozzávalókat.
2. Külön tálban keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze,ezután pihentessük a tésztát 10 percig.
3. Ha letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 2 egyforma részre.
4. Nyújtsunk mindkét tésztából egy-egy 23x18 cm-es lapot.
5. Egyenletesen terítsük rá a tölteléket,majd csavarjuk fel.
6. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk majd kenjük le tojássárgájval.
7. Nagy méretű szívószállal szúrjuk át néhány helyen és előmelegített sütőben 180°-on (alsó-felső program) 45 perc alatt készre sütjük.
8. A "bejgló" esetében öntsük le olvasztott csokoládéval a tetejét.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése