Hozzávalók:
1 fej brokkoli
5 dkg vaj
3 dl tej
1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
1 cs. light mozzarella
frissen őrölt só és bors
frissen reszelt szerecsendió ízlés szerint
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg reszelt trapista
A hőálló tál kenéséhez pedig 1 tk. olvasztott kókuszzsír!
Elkészítése:
1. A brokkolit megmosom,rózsáira szedem és enyhén sós vízben félig megfőzöm.
(a víz forrása után kb. 5 perc)
2. Ezután fogok egy hőálló tálat és olvasztott kókuszzsírral kikenem,a félig megfőtt és lecsepegtetett brokkolit belefektetem majd frissen őrölt sóval és borssal megszórom.
3. Ezután elkészítem a sajtos besamelt :
A vajat felhevítem és a lisztet megpirítom rajta,majd felöntöm a tejjel. Beleszórom ízlés szerint a sót,borsot,szerecsendiót és a zúzott fokhagymát majd felfőzöm.
Amikor ezzel megvagyunk hozzáadom a felkockázott mozzarellát és megvárom még a sajt elolvad benne!
Egy gyönyörű,ízes mártást kapunk amiben nyúlni fog a sajt..imádoom!!!
4. A kész mártással nyakon öntöttem a brokkolit,megszórtam reszelt sajttal és előmelegített sütőben (180°,alsó-felső sütés) gyönyörű aranybarnára sütöttem! Kb. 30 percig sütöttem! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése