Ugrás a fő tartalomra

Gluténmentes,szénhidrát-csökkentet,hozzáadott cukortól mentes Bounty-pite,pirított mandulával!









Hozzávalók :

A tésztához:

150 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes kenyér és péksütemény lisztkeverék + nyújtás
40 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék
30 g eritrit
1 tk. vanília aroma
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
20 g  frissen facsart citromlé
2 db tojás
1 db tojássárgája
40 g kókuszolaj

A kókuszos krémhez:

200 g Szafi reform kókuszos desszert krémalap
5 dkg eritrit
7,5 dl tej

A tetejére:

100 g cukormentes étcsokoládé
1 tk kókuszzsír
Pirított mandula

Elkészítése:

1. A tészta száraz alapanyagait és a citromhéjat mérjük ki egy tálba,a folyékony hozzávalókat egy másik tálba.

2. A folyékony hozzávalókat keverjük össze robotgép segítségével,ezután adjuk hozza a száraz alapanyagokat és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát majd frissen tartó fóliával letakarva pihentessük a tésztát 20 percig a hűtőben.

3. Miután letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát,nyújtsuk ki és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk bele úgy hogy illeszkedjen a formához és villával szurkáljuk meg.

4. 180°-ra előmelegített sütőbe,alsó-felső sütésen 15 perc alatt süssük készre a tésztát!

5. Míg hűl a tészta,elkészítjük a kókuszos krémet: a krémalapot,a tejet és az édesítőszert keverjük el és hagyjuk állni 10 percig.

6. A kihűlt tésztára öntsük rá a kókuszos krémet és rakjuk hűtőbe.

7. A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel és mikor már majdnem elolvadt adjuk hozzá a kókuszzsírt és keverjük simára.

8. Utolsó lépésként,öntsük a kókuszos krémre az olvasztott csokoládét,szórjuk meg pirított mandulával és rakjuk a hűtőbe még megdermed!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv