Hozzávalók:
A tésztához:
50 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
1 ek. vaníliás eritrit vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
6 db tojás
egy csipet só
édesítőszer ízlés szerint
A töltelékhez:
a piskóta töltéséhez: cukormentes házi baracklekvár
az "alagút" töltéséhez:
1 cs. szafi reform epres puding + 3 dl tej és édesítőszer ízlés szerint
1 cs. szafi reform csokoládés puding + 3 dl tej és édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése:
1. A tojásokat az édesítőszerrel,vaníliával és a csipet sóval félkeményre verjük,majd óvatosan adagolva hozzákeverjük a lisztet.
2. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát (25x36 cm a tepsi mérete) és 180°-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 20 perc alatt készre sütjük.
3. Amikor a piskóta elkészült,5 percig pihentetjük majd konyharuhába feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
4. Ezalatt elkészítem a pudingokat és hagyom őket langyosra hűlni!
5. A piskótát betöltöm a cukormentes baracklekvárral és feltekerem majd vékony szeletekre vágom.
6. Egy őzgerincformát fóliával kibélelek és kirakom a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát (az oldalához,felezve raktam a szeleteket).
7. Ezután először az epres pudingot öntöttem a formába,elegyengettem és ráöntöttem a csokoládé pudingot,majd a tetejét is beborítottam piskóta szeletekkel!
8. Utolsó lépésként hagyjuk a hűtőbe megdermedni,ezután kifordítjuk egy tálcára és már szeletelhetjük is!!
Jó étvágyat!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése