200 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett,gl. mentes lángos lisztkeverék + a nyújtáshoz
6 g só
20 g frissen facsart citromlé
3 db tojás
100 g víz
A töltött lángoshoz:
lilahagyma
füstölt sonka
trappista sajt
A lángos tetejére:
tejföl
2 gerezd zúzott fokhagyma
só és bors ízlés szerint
reszelt sajt
Elkészítés:
1. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel,majd ezután adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk át csomómentesre és pihentessük 5 percig.
2. Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk el 4 egyenlő részre.
3. Gyúrjuk kis gombócokká és gyújtsuk ki kb. 16 cm átmérőjű lángosokká úgy hogy a széle kicsit vastagabb legyen.
4. Ha szeretnénk megtölteni a lángosokat,pakoljuk meg szépen a lángos közepét,hajtsuk félbe és nyomkodjuk be villával a végét.
5. Egy serpenyőben forrósítsunk kókuszolajat és süssük meg a lángosnak mind a két oldalát. (kb. 3-3 percig)
6. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálaltam! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése