Ugrás a fő tartalomra

Extra csokis-narancsos croissant,cukormentesen,gluténmentesen,szénhidrátcsökkentett lisztből!





Hozzávalók:

A tésztához: / A recept 1 adaghoz van ( 8db) de én tripla adagot készítettem így 24 db lett/

1 db tojás
1 db tojásfehérje
5 g frissen facsart citromlé
60 g langyos tej
1 ek. olvasztott kókuszzsír
kis csipet só
2 g édesítőszer
50 g Szafi reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
17,5 g Szafi reform gl. mentes rostkeverék

A töltelék hozzávalói: /ez került a tetejére díszítésnek is/

1 tábla cukormentes étcsokoládé
2 ek. cukormentes zsírszegény kakaópor
1 ek. Szafi free kakaós zabpuding
2 narancs kifacsart leve + 1 db narancs reszelt héja
1 ek. tej /nem szükséges/
édesítőszer ízlés szerint

Elkészítése:

1. A tésztához a folyékony hozzávalókat villával jól összekevertem,majd a száraz hozzávalókhoz öntöttem és alaposan összegyúrtam majd hagytam pihentetni 10 percet!

2. Miután letelt a pihentetési idő,lisztezett felületen még egyszer átgyúrtam és ezután 3 egyforma részre osztottam a tésztát és nagy gombócokat formáztam belőle.

3. A töltelék elkészítése: a csokoládét,a tejjel és a narancslével felolvasztom majd hozzáadom a kakaóport,a zabpudingot és a narancs reszelt héját,az édesítőszert és csomómentesre főzöm ezután langyosra hűtöm.

4. A tészta gombócokat,kör alakúra nyújtom és 8 részre elosztom majd megkenem a "szeleteket" csokoládés-narancsos töltelékkel és felcsavarom a szélesebb végénél kezdve így kapjuk meg a szép kis kifliket!

5. Kókuszzsírral kikent tepsibe fektetem a szépséges kis croissant-okat és tojássárgájával lekenem őket majd 180°-ra előmelegített sütőben,alsó-felső sütésen 35 perc alatt készre sütöm!

6. A tetejét a megmaradt töltelékkel és lereszelt narancshéjjal díszítettem!

Mennyei,puha, édes finomság!! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv