Ugrás a fő tartalomra

Rákóczi túrós torta ! / Cukormentes,gluténmentes,szénhidrát-csökkentett/










Hozzávalók: /Én csak fél adagot készítettem/

A tésztához:

210 g Szafi reform paleo süteményliszt
6 db tojás
35 g kókuszzsír /folyékony/
0,8 dl víz

A töltelékhez:

250 g túró
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek. Szafi reform paleo süteményliszt
édesítőszer ízlés szerint
+ kb. 3 ek. cukormentes baracklekvár

A tetejére:

3 db tojásfehérje
1 mk. frissen facsart citromlé
 édesítőszer ízlés szerint (pl eritrit)

Elkészítés:

1. A süteményliszthez adom a kókuszolajat és a vizet.

2. Külön választom a tojásokat. A sárgáját a liszthez adom,a fehérjét kemény habbá verem.

3. A hab 3/4-ed részét a liszthez adom és az olajjal,a tojássárgájával illetve a vízzel együtt robotgéppel eldolgozom.

4. Végül óvatosan hozzákeverem a maradék habot is.

5. 18 cm-es formába töltöm a tésztát és vizes kanállal elsimítom a tetejét,majd előmelegített sütőben 180°-on,40 perc alatt készre sütöm!

6. A túrós töltelékhez: A túrót,1 db tojást,1 db tojássárgáját + 1 db tojásfehérjét amit kemény habbá vertem,a citrom reszelt héját és az édesítőszert,robotgép segítségével összekeverem,majd belekeverem a paleo lisztkeveréket is!

7. Mikor megsült a tésztánk,kicsit hagyom hűlni,majd megkenem a tetejét baracklekvárral és erre simítom rá a túrós tölteléket,így teszem vissza sülni! Akkor lesz jó ha már a túró szél picit el kezdett barnulni!

8. Utolsó lépésként a tojások fehérjét,a citromlével és az édesítőszerrel kemény habbá verem és a túrós töltelékre halmozom.

9. A hab tetejét meglocsolom még egy kis baracklekvárral és így tolom vissza sütőbe!
Mikor már szépen barnul a hab a tetején kivehetjük a tortánkat!

Nagyon laktató,és csodálatos desszertet fogunk kapni! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv