Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
4 ek. olíva olaj
2,5 dl tej
1 kk. cukor /elhagyható/
1 tk. só
A bucik tetejére:
felvert tojás + szezámmag
Elkészítés:
1. A tejet meglangyosítjuk,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk.
2. Egy tálba a többi alapanyagot kimérjük,majd az élesztős tejet is hozzáöntjük és alaposan kidolgozzuk.
3. Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
4. Ezután lisztezett felületen vagy akár a tálban újra átdagasztjuk és ismét hagyjuk megkelni kb. 10-15 percig.
5. Ezután lisztezett felületre borítjuk és kiszaggatjuk a kívánt méretre! (Én nem nyújtottam,és szaggattam hanem úgy ahogy a nagy könyvben meg van írva,nagyobb darabokat tépkedtem a tésztából és vizes kézzel gombócokat formáztam belőle).
6. Vékonyan olajozott tepsibe rakjuk a bucikat,kicsi távolságot hagyva közöttük,a tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal vagy sajttal.
7. Picit pihentetjük még a bucikat,majd 180°-ra előmelegített sütőben,készre sütjük!
Szuper puha,illatos,mennyei,tömör,laktató,óriási bucikat fogunk kapni! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése