Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett lángos lisztkeverék
10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva + a nyújtáshoz
1 mk. szódabikarbóna
1 ek. olíva olaj
10 g frissen facsart citromlé
2 db tojás
és annyi víz amennyit felvesz a tészta /csak apránként adjuk hozzá és közbe gyúrjuk a tésztát/
só,bors,oregánó
Természetesen lehet csak zablisztből készíteni,ahhoz tökéletes a mini pizza receptem :
https://bakeenroll.blogspot.hu/2017/09/isteni-finom-mini-pizzakdietasan.html
A paradicsomos alaphoz:
200 ml paradicsompüré
só,bors
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
3 gerezd zúzott fokhagyma
A feltéthez:
2 fajta sovány,magas hústartalmú sonkát
2 cs. light mozzarellát
és apróra vágott lila hagymát használtam.
A tetejére: 3 ek. tejföl,friss bazsalikom,1 db paradicsom,frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. A tészta hozzávalóit egy tálba gyúrjuk össze,a vizet apránként adjuk hozzá /kb. 1 dl/ . Lágy tésztát fogunk hagyni,de a liszt és a zab megfogja szívni magát így legalább 15 percig hagyjuk pihenni.
2. Amíg pihen a tészta,főzzük meg a paradicsomos feltétet: A paradicsompürét és a fűszereket,főzzük sűrűre!
3. Mikor letelt a pihentetési idő,gyúrjuk át a tésztát.
Ha úgy látjuk,hogy túl lágy a tészta, adjunk még hozzá nyugodtan a zablisztből, ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki.
4. A tésztán,oszlassuk el a paradicsomos feltétet és pakoljuk meg minden finomsággal amivel csak szeretnénk!
5. Ezután óvatosan csavarjuk fel a tésztát,és olívaolajjal kikent kuglóf formába rakjuk bele.
/A tetejét megkenhetjük fűszeres vajjal is!/
6. Előmelegített légkeveréses sütőben 180°-200°-on süssük készre kb. 40 perc alatt!
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése