Ugrás a fő tartalomra

Pizza kuglóf,diétásan!











Hozzávalók:

A tésztához:

10 dkg Szafi reform szénhidrát-csökkentett lángos lisztkeverék
10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva + a nyújtáshoz
1 mk. szódabikarbóna
1 ek. olíva olaj
10 g frissen facsart citromlé
2 db tojás
és annyi víz amennyit felvesz a tészta /csak apránként adjuk hozzá és közbe gyúrjuk a tésztát/
só,bors,oregánó

Természetesen lehet csak zablisztből készíteni,ahhoz tökéletes a mini pizza receptem :

https://bakeenroll.blogspot.hu/2017/09/isteni-finom-mini-pizzakdietasan.html

A paradicsomos alaphoz:

200 ml paradicsompüré
só,bors
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
3 gerezd zúzott fokhagyma

A feltéthez:

2 fajta sovány,magas hústartalmú sonkát
2 cs. light mozzarellát
és apróra vágott lila hagymát használtam.

A tetejére: 3 ek. tejföl,friss bazsalikom,1 db paradicsom,frissen őrölt bors

Elkészítése:

1. A tészta hozzávalóit egy tálba gyúrjuk össze,a vizet apránként adjuk hozzá /kb. 1 dl/ . Lágy tésztát fogunk hagyni,de a liszt és a zab megfogja szívni magát így legalább 15 percig hagyjuk pihenni.

2. Amíg pihen a tészta,főzzük meg a paradicsomos feltétet: A paradicsompürét és a fűszereket,főzzük sűrűre!

3. Mikor letelt a pihentetési idő,gyúrjuk át a tésztát.
 Ha úgy látjuk,hogy túl lágy a tészta, adjunk még hozzá nyugodtan a zablisztből, ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki.

4. A tésztán,oszlassuk el a paradicsomos feltétet és pakoljuk meg minden finomsággal amivel csak szeretnénk!

5. Ezután óvatosan csavarjuk fel a tésztát,és olívaolajjal kikent kuglóf formába rakjuk bele.
/A tetejét megkenhetjük fűszeres vajjal is!/

6. Előmelegített légkeveréses sütőben 180°-200°-on süssük készre kb. 40 perc alatt!

Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv