Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű liszt
3-4 ek. cukormentes kakaópor
1 tojás + 1 tojássárgája
3 dkg élesztő
3-4 dl langyos tej
5 dkg langyos vaj /én ezt véletlenül kihagytam,de így is szuper lett a kalács/
1 csipet só
édesítőszer ízlés szerint
+ 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
1. Az élesztőt egy pici langyos tejben felfuttatjuk.
2. Egy tálba kimérem a lisztet,és hozzáadom a többi alapanyagot,a felfuttatott élesztőt is,majd alaposan kidolgozom a tésztát. Amikor már nem tapad a kezünkhöz,akkor lesz jó a tészta!
3. Ezután meleg helyen,letakarva duplájára kelesztjük.
4. Mikor megkelt a tészta,lisztezett felületen átgyúrjuk és annyi részre osztjuk ahány ágból fonni akarjuk a kalácsot.
( Én 3 egyenlő részre osztottam,az egyik gombócot kicsit széthúztam,hozzáadtam a kakaóport és jól beledolgoztam!)
5. Miután összefontuk a kalácsot,vajjal vagy kókuszzsírral kikent tepsibe rakjuk és még legalább 20 percig kelesztjük. Sütés előtt kenjük le a tojással!
6. Előmelegített sütőben 150°-on kb. 45-50 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése