Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg hideg vaj /lehet esetleg egy kis kókuszzsírral pótolni/
20 dkg eritrit vagy ha valaki folyékony édesítőszert használ akkor 2-3 ek. tejben adjuk a tésztához
1 db tojás
100 ml laktózmentes tejföl /természetesen sima tejföl is tökéletes/
A töltelék: cukormentes házi barack és meggylekvár
Elkészítés:
1. A lisztbe morzsoljuk bele a hideg vajat és kezdjük el gyúrni,ezután szép lassan adjuk hozzá a többi alapanyagot és alaposan dolgozzuk ki. Ezután kb. 15 percig pihentessük a hűtőben!
2. Mikor letelt a pihentetési idő,nyújtsuk ki a tésztát és szaggassuk ki úgy hogy párban legyenek.
3. Előmelegített sütőben 180°-on,készre sütjük. Vigyázzunk nehogy megégjen,elég gyorsan megsülnek ezek a kis linzerek!
4. Amikor kihűltek a linzerek,lekvárral összeragasztjuk.Először picit kemény lesz a tészta, de szépen meg fognak majd puhulni! :)
Rakjuk dobozba,hűvös helyre!
Jó étvágyat és jó sütögetést! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése