Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
2 ek. eritrit /természetesen bármelyik édesítőszer megfelel,ízlés szerint/
2 ek. cukormentes zsírszegény kakaópor
A túrós réteghez:
250 g túró
2 ek. kókuszreszelék
400 ml natúr görög joghurt
2-3 ek. tej
1 narancs reszelt héja
édesítőszer ízlés szerint
A zselatinhoz: 1 cs. (20 g) zselatin + 1 dl tej
A narancsos réteghez:
2 db narancs kifacsart leve
2 dl cukormentes narancsszörp
2 dl víz
A zselatinhoz: 1 cs. (20g) zselatin + 1 dl víz
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztom,a fehérjét kemény habbá verem,a tojások sárgáját pedig az édesítőszerrel keverem habosra.
2. Ezután a kakaóport beleszitálom a habbá vert tojásfehérjébe és robotgép segítségével elkeverem.
3. Az édesítőszerrel elkevert tojássárgáját,hozzáöntöm a kakaós masszához és alaposan összekeverem,majd szilikonos sütőformába öntve 180°-ra előmelegített sütőben,10 perc alatt készre sütöm.
4. A túrós réteg: Az összes alapanyagot (a zselatin és az 1 dl tej kivételével) egy tálba öntöm, és botmixer segítségével sima krémmé keverem. Ezután az 1 dl tejet és a zselatint összeforralom,majd miután kicsit hűlt,a túrós krémhez adom,így öntöm rá a kihűlt kakaós tésztára,majd beteszem a hűtőbe megdermedni.
5. A narancsos réteg: A narancsok levét kifacsarom,hozzáöntöm a szörpöt és a vizet,majd jól elkeverem,ha szükséges lehet még édesíteni rajta. Ezután a zselatint és a vizet összeforralom.
Miután hűlt,hozzákeverem a narancsos szörphöz és így öntöm rá a túrós rétegre,majd hűtőben hagyom teljesen megdermedni!
(Csak akkor öntsük rá a túrós rétegre,ha az már teljesen megdermedt! )
Voálá kész is a pillangó formájú,igazi tavaszi,frissítő desszertünk! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése