Hozzávalók: (23 cm átmérőjű formához)
A tésztához:
3 tojás
2 ek. kókuszliszt
1 ek. cukormentes kakaópor
0,5-1 dl tej
1/2 cs. sütőpor
édesítőszer ízlés szerint
1 kk. olvasztott kókuszzsír a forma kenéséhez
Pudingos töltelék:
3 cs. cukormentes,gluténmentes csokoládés puding
1 liter tej
édesítőszer ízlés szerint
2 nagy marék cseresznye
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom és a sárgáját az édesítőszerrel alaposan kikeverem.
2. Ezután hozzáadom,a lisztet,kakaóport,sütőport és a tejet,így keverem simára a tésztát.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verem és csomómentesre keverem a kakaós masszával.
4. Fogok egy tortaformát,kevés olvasztott kókuszzsírral kikenem,beleöntöm a tésztát és előmelegített sütőben 180°-on kb. 15 perc alatt készre sütöm.
5. A pudingport,a tejjel és az édesítőszerrel csomómentesre keverem és sűrűre főzöm és hagyom kihűlni.
6. Megtisztítom és kimagozom a cseresznyét,belekeverem a kihűlt pudingba és így öntöm rá a megsült tésztára.
7. Hűtőbe rakom,hogy jól megdermedjen. Ezután lehet is szeletelni és falatozni! :) Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése