Hozzávalók: (Én egy kis méretű hőálló tálat használtam)
A húshoz:
40 dkg darált hús /kevés zsír legyen a husin/
1 ek. tejföl + 1 dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1 ek. kókuszzsír
Fűszerek:
só,bors,őrölt pirospaprika
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoránna ízlés szerint.
A zabtörethez:
200 g Szafi fitt gluténmentes zabtöret
kb. 1 csapott mk. só
4 dl víz
1 ek. olíva olaj
Kell még hozzá:
- 2 csomag light mozzarella
- 300 ml tejföl
Elkészítése:
1. A zabtöretet olíva olajon picit lepirítom,ezután hozzáadom a vizet és letakarva párolom tovább.
Közben persze át kell kavarni,nehogy leragadjon. Mikor már majdnem teljesen elkészült,leveszem a tűzhelyről és pihentetem,ez alatt az idő alatt fogja teljesen felszívni a főzővizet.
2. A húst,a kókuszzsíron picit megpirítom,hozzáadom a fűszereket, (és ha szükséges egy pici vizet) így párolom készre. Mikor elkészült a hús, 1 ek. tejföl és 1 dl tej keverékével még összefőzöm.
3. Ezután fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kókuszzsírral vagy olíva olajjal kikenek és a zabtöretet elegyengetem az alján.
4. A zabtöret tetejét megkentem 2 ek. tejföllel, és erre raktam rá 1 csomag mozzarellát felszeletelve.
5. A következő rétegnek,a fűszeres húst oszlatom el a mozzarella tetején.
6. A hús tetejét,ismét megkenem 2 ek. tejföllel.
7. Utolsó lépésként a rakott husi tetejét,megpakolom a másik csomag mozzarellával.
8. 180 °-ra előmelegített sütőben ,szép pirosra sütöm.
Egészséges,zsírszegény,gluténmentes ebéd kell? Akkor ez a Te recepted!! Ráadásul 30 perc alatt össze is tudod ütni! ;) Az íze pedig csodás!! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése