Ugrás a fő tartalomra

Dupla sajtos,rakott hús zabtörettel!




Hozzávalók: (Én egy kis méretű hőálló tálat használtam)

A húshoz:

40 dkg darált hús /kevés zsír legyen a husin/
1 ek. tejföl + 1 dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1 ek. kókuszzsír
Fűszerek:
só,bors,őrölt pirospaprika
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoránna ízlés szerint.

A zabtörethez:

200 g  Szafi fitt gluténmentes zabtöret
kb. 1 csapott mk. só
4 dl víz
1 ek. olíva olaj

Kell még hozzá:
- 2 csomag light mozzarella
- 300 ml tejföl

Elkészítése:

1. A zabtöretet olíva olajon picit lepirítom,ezután hozzáadom a vizet és letakarva párolom tovább.
Közben persze át kell kavarni,nehogy leragadjon. Mikor már majdnem teljesen elkészült,leveszem a tűzhelyről és pihentetem,ez alatt az idő alatt fogja teljesen felszívni a főzővizet.

2. A húst,a kókuszzsíron picit megpirítom,hozzáadom a fűszereket, (és ha szükséges egy pici vizet) így párolom készre. Mikor elkészült a hús, 1 ek. tejföl és 1 dl tej keverékével még összefőzöm.

3. Ezután fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kókuszzsírral vagy olíva olajjal kikenek és a zabtöretet elegyengetem az alján.

4. A zabtöret tetejét megkentem 2 ek. tejföllel, és erre raktam rá 1 csomag mozzarellát felszeletelve.

5. A következő rétegnek,a fűszeres húst oszlatom el a mozzarella tetején.

6. A hús tetejét,ismét megkenem 2 ek. tejföllel.

7. Utolsó lépésként a rakott husi tetejét,megpakolom a másik csomag mozzarellával.

8. 180 °-ra előmelegített sütőben ,szép pirosra sütöm.


Egészséges,zsírszegény,gluténmentes ebéd kell? Akkor ez a Te recepted!! Ráadásul 30 perc alatt össze is tudod ütni! ;) Az íze pedig csodás!! :)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)