Ugrás a fő tartalomra

Dupla sajtos,rakott hús zabtörettel!




Hozzávalók: (Én egy kis méretű hőálló tálat használtam)

A húshoz:

40 dkg darált hús /kevés zsír legyen a husin/
1 ek. tejföl + 1 dl tej
2 gerezd zúzott fokhagyma
kb. 1 ek. kókuszzsír
Fűszerek:
só,bors,őrölt pirospaprika
bazsalikom
oregánó
kakukkfű
majoránna ízlés szerint.

A zabtörethez:

200 g  Szafi fitt gluténmentes zabtöret
kb. 1 csapott mk. só
4 dl víz
1 ek. olíva olaj

Kell még hozzá:
- 2 csomag light mozzarella
- 300 ml tejföl

Elkészítése:

1. A zabtöretet olíva olajon picit lepirítom,ezután hozzáadom a vizet és letakarva párolom tovább.
Közben persze át kell kavarni,nehogy leragadjon. Mikor már majdnem teljesen elkészült,leveszem a tűzhelyről és pihentetem,ez alatt az idő alatt fogja teljesen felszívni a főzővizet.

2. A húst,a kókuszzsíron picit megpirítom,hozzáadom a fűszereket, (és ha szükséges egy pici vizet) így párolom készre. Mikor elkészült a hús, 1 ek. tejföl és 1 dl tej keverékével még összefőzöm.

3. Ezután fogok egy hőálló tálat,amit vékonyan kókuszzsírral vagy olíva olajjal kikenek és a zabtöretet elegyengetem az alján.

4. A zabtöret tetejét megkentem 2 ek. tejföllel, és erre raktam rá 1 csomag mozzarellát felszeletelve.

5. A következő rétegnek,a fűszeres húst oszlatom el a mozzarella tetején.

6. A hús tetejét,ismét megkenem 2 ek. tejföllel.

7. Utolsó lépésként a rakott husi tetejét,megpakolom a másik csomag mozzarellával.

8. 180 °-ra előmelegített sütőben ,szép pirosra sütöm.


Egészséges,zsírszegény,gluténmentes ebéd kell? Akkor ez a Te recepted!! Ráadásul 30 perc alatt össze is tudod ütni! ;) Az íze pedig csodás!! :)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megkenjü

Szilvalekváros derelye! /Szénhidrátcsökkentett,cukormentes,gluténmentes,burgonyamentes,paleo/

Hozzávalók: ( A recept 1 adaghoz van,én dupla adagot készítettem így lett 32 db) 100 g Szafi reform szénhidrát-csökkentett gl. mentes galuska lisztkeverék 2 db tojás 1 db tojássárgája 25 g víz 2 g só Tölteléknek: cukormentes házi szilvalekvár ! A derelyét darált dióban hempergettem meg! Elkészítése: 1. A folyékony hozzávalókat egy tálba kimérem és villával összekeverem. 2. Kimérem a lisztet,beleöntöm az összekevert folyékony hozzávalókat és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, majd 5 percig pihentetem. 3. Lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és egy pohár segítségével kiszaggatom. 4. Mindegyik körnek a közepére rakok egy kis szilvalekvárt,majd ketté hajtom és a végét villával lenyomkodom. 5. Bő,sós,forrásban lévő vízben kifőzöm a derelyéket. /Miután feljöttek a víz tetejére kb. 5-6 percig főztem még!/ 6. A diót ledarálom, keverek bele ízlés szerint édesítőszert (jobb a por vagy a kristályos állagú) és megforgatom benne a derel

Húsvéti tál!

Hozzávalók: A töltött tojáshoz "csibékhez" és sonkatekercshez: 8 db tojás 10 dkg vékonyra szelt gépsonka 1 tk. mustár 4. ek tejföl só,bors,pirospaprika ízlés szerint A tálra került még : füstölt házi kolbász füstölt sonka saláta paradicsom kaliforniai paprika Elkészítése: 1. A tojásokat keményre főzöm,majd hideg vízben hagyom kihűlni. 2. A megpucolt tojások tetejét levágom (ezek lesznek a kalapok), a sárgáját egy kiskanál segítségével egy tálba kiszedem. (Én 5 db tojást csináltam így meg!) 3. A tojássárgájához és a maradék 3 db főtt tojáshoz, hozzáadom a mustárt,tejfölt és a fűszereket majd botmixer segítségével pürésítem! 4. Ezt a fűszeres tojáskrémet töltöm vissza a tojásokba, /púposan/ és ezután ráteszem a kalapokat. 5. Egész borsból szemeket,kaliforniai paprikából pedig kicsi háromszögeket vágtam,ebből lett a csibe csőre. 6. A maradék fűszeres tojáskrémet,beletöltöm a gépsonkába és feltekerem,ezután feldíszítem a tálat a többi hozzávalóv