Hozzávalók:
20 dkg főtt csirkemell
5 dkg vaj
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 dl tej
5 db nagyobb alma
1/2 citrom
só,bors
Elkészítés:
1. . Az almákat meghámozom,félbe vágom és óvatosan kivájom a belsejét.Ezután citromos vízbe rakom,míg elkészülök a töltelékkel.
2. A húst megtisztítom,puhára főzöm,majd egészen apró darabokra vágom.
3. 2 dkg vajon,a lisztből fehér rántást készítek,majd 1 dl tejjel besűrítem,és összekeverem a hússal. Sóval,borssal ízesítem.
4. Az alma kivájt belsejét (kivéve a magházat) kockára vágom és a csirkés töltelékhez keverem.
5. A citromos vízből kivett almákat,megtöltöm a csirkével.Vajjal kikent hőálló tálba rakom,a maradék vajat felkockázom és az alma tetejére rakom.
6. Előmelegített sütőben (alsó-felső sütés,180-200°) 30 perc alatt készre sütöm a töltött almákat.
Kevés hozzávalóból,gyorsan,finomat,egészségeset,ami tökéletes diétázók étrendjébe is! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése