Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
fél kg darált hús ( kevésbé zsíros legyen)
1 kisebb fej vöröshagyma
200 ml tejföl
1 cs. light mozzarella
só,bors,őrölt pirospaprika
majoránna,oregánó,kakukkfű
1 ek. kókuszzsír
Elkészítése:
1. A burgonyát,megtisztítom és enyhén sós vízben félig megfőzöm.
2. Mikor megfőtt a burgonya,leszűröm és hagyom szinte teljesen kihűlni.
3. Ezalatt a hagymát megtisztítom,apró kockára vágom és kb. 1 tk. kókuszzsíron üvegesre párolom.
4. Ezután hozzáadom a hagymához,a darált húst,ízlés szerint fűszerezem és készre pirítom.
5. Amikor a burgonya kihűlt,kivájom a belsejét és kókuszzsírral kikent tepsibe rakosgatom a burgonya csónakokat,majd sózom és borsozom! (Én a burgonya kivájt közepét is köré szórtam.)
6. Mindegyik burgonya csónak közepét megpakolom a fűszeres hússal és a tetejét megkenem tejföllel,majd mozzarella szeleteket fektetek rá.
7. Előmelegített sütőben,180-200 °-on alsó-felső sütésen szép pirosra sütöm.
Jó étvágyat! :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése