Ugrás a fő tartalomra

Töltött cukkini,ropogós sajttal a tetején!





Hozzávalók:

2 db közepes méretű cukkini
1/2 kg darált hús (kevésbé zsíros húst válasszunk)
2 db paradicsom
1 bögre rizs
2,5 bögre víz
300 ml tejföl
3 csomag light mozzarella
só,bors,őrölt pirospaprika
friss majoránna és oregánó
kb. 5 ek. kókuszolaj

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben, kb. 2 ek. kókuszolajat hevítünk és megpirítjuk a darált húst.

2. Mikor már félkész állapotban van a hús,kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint és a paradicsom szeleteket. (Én friss majoránnát,oregánót, sót-borsot- és őrölt pirospaprikát használtam.)Ezután készre pároljuk.

3. 1 bögre rizst 2 ek. kókuszolajon lepirítok,majd hozzáöntöm a 2,5 bögre vizet,adok hozzá sót és borsot ízlés szerint,majd lassú tűzön hagyom felfőni. Ezután addig főzöm tovább,míg szinte teljesen el nem fő a víz a rizsről (főzés közben,többször kavarjuk át) . Amikor majdnem teljesen puha a rizs,de még van rajta egy kevés víz,vegyük le a tűzről és fedjük le,hogy a maradék vizet magába szívja a rizs.

4. Amikor elkészült a rizs és a hús is,kavarjuk össze.

5. A cukkinit alaposan megmosom,félbe vágom és kanál segítségével kikaparom a belsejét, majd kókuszolajjal kikent tepsibe fektetem őket és sóval borssal ízesítem.

6. A cukkinit az összekevert rizzsel és hússal alaposan megtöltöm,leöntöm tejföllel és a tetejére mozzarellát szeletelek.

7. Mielőtt sütőbe rakjuk önthetünk a cukkini alá egy kis vizet,hogy jól megpuhuljon.

8. Előmelegített sütőben, (alsó-felső sütés) 200°-on kb. 40 perc alatt készre sütjük,ezalatt ropogósra sül rajta a sajt !

Isteni finom! Jó étvágyat! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gofri torta csokoládé pudinggal,cukormentes mogyorókrémmel és pirított dióval a tetején! / Csökkentett szénhidrát,gluténmentes,cukormentes/

Hozzávalók :  /Én 4x-es adagot készítettem,így lett egy 22 cm átmérőjű tortám./ A gofri receptje Szafi blogján található,itt lesz a link : https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/05/paleo-szenhidratcsokkentett-gofri.html 75 g Szafi reform palacsinta lisztkeverék 2 db tojás egy csipet só egy csipet szódabikarbóna 2 ek. tej fél citrom reszelt héja 8 g kókuszolaj A töltelékhez: 1 csomag Szafi reform csokoládés puding 4 dl tej 1 tk. vaníliás eritrit édesítőszer ízlés szerint A tetejére : 1 nagy evőkanál cukormentes mogyorókrém és 2 ek. pirított dió Elkészítés: 1. A tészta folyékony és száraz hozzávalóit külön kikeverjük,majd összeöntjük,robotgéppel csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 5 percig. 2. Kókuszolajjal kikent gofri sütőben kisütjük a tésztát /nekem 11 db lett/. 3. A pudingot sűrűre főzzük és hagyjuk teljesen kihűlni. 4. Ezután egy tortaformában rétegezzük a gofrit és a kihűlt csokoládé pudingot,majd a tetejét megk...

Darált húsos pite,teljes kiőrlésű és zablisztből készítve!

Hozzávalók: 10 dkg apró szemű zabpehely ledarálva 10 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 db tojás kb. 1 dl tej só,bors ízlés szerint A töltelékhez: 1 kg darált hús 4 ek. tejföl 1 tojás 1 tk. kókuszzsír só bors pirospaprika majoránna A kenéshez: 1 tojássárgája Elkészítése: 1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba öntjük és összegyúrjuk,majd hűtőbe rakjuk pihenni (kb. 15 percre). 2. A husit a kókuszzsíron lepirítjuk,majd ízlés szerint fűszerezzük és készre pároljuk. 3. A tésztát kivesszük a hűtőből,kétfelé osztjuk, és az egyik felét kinyújtjuk majd kókuszzsírral kikent pite formába rakjuk,villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben félig megsütjük. 4. Mikor már kicsit hűltebb a hús,hozzákeverjük a tojást és a tejfölt. 5. A félig megsült pite tésztába beletöltjük a husit, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és a husira borítjuk és villával megszurkáljuk. 6. A pite tetejét lekenjük a tojássárgájával és előmelegített sütőben /180°/ ké...

Fűszeres,óriási húspogácsa hamburgerbe ahogy én készítem!

Hozzávalók: 1,5 kg darált hús /ki,milyet szeret/ só egy pici ételízesítő /delikát/ bors őrölt pirospaprika 1 csipet őrölt kömény szárított oregánó szárított kakukkfű szárított majoránna szárított bazsalikom 3 gerezd zúzott fokhagyma A husihoz adom az összes fűszert (azért nem írtam mennyiséget mert én szemre vagyis ízlés szerint fűszereztem,imádom a fűszeres ételeket) és jó alaposan eldolgozom a kezemmel. Ezután hűtőben hagyom állni,hogy jól összeérjenek az ízek! Olíva olajon vagy kókuszzsíron /vagy bármilyen zsiradékon/ szép pirosra megsütjük a husikat! :)